Само в Lupa.bg: Маджо пак доставя горивото за армията

Ексклузивно
13:53 - 07 Юни 2019 (обновена)
14490
Само в Lupa.bg: Маджо пак доставя горивото за армията

Бизнесменът Младен Михалев, по прякор Маджо, отново е основен снабдител на гориво за нуждите на Българската армия, научи първо Lupa.bg. В началото на годината министерството на Красимир Каракачанов е сключило договори с фирма, сочена за близка до Маджо, която вече близо 10 години печели неизменно конкурсите за избор на изпълнител на доставките на нафта, керосин и бензин за трите вида Въоръжени сили. 

"Бент ойл" АД към днешна дата доставя регулярно газьол за над 3 милиона лева на няколко военни поделения - във Варна, Бургас, Троян, Сливен и Брацигово, като става въпрос за близо 2 милиона литра.  

Отделно, фирмата е избрана и за логистиката на бензин Ф-67 за 3,6 милиона лева, като прогнозното количество до края на 2019 г. е около 1,8 милиона литра, които са предвидени за формированията в село Кочово, град Брацигово и Сливен. 

"Бент ойл" е спечелила е трета обществена поръчка - за доставката на дизелово гориво Ф-54 за 3,5 милиона лева с прогнозно количество от нафтата - 1,8 милиона литра - за поделението в Брацигово. По наша информация всички тези горивни количества за Брацигово са предвидени за секретни поделения. 

Четвъртият търг, спечелен от фирмата на Михалев, е отново за нафта, но с по-голямо цетаново число - Ф-75, за малко под 2 милиона лева и за 1 милион литра. То е за формирование във Варна. 

Единствената обществена поръчка за скъпите горива за нуждите на армията, която не е спечелена от "Бент ойл" в началото на 2019-а, е за керосина. Там изпълнител е фирма от Долна баня - "Сакса" ООД, собственост на двама братя, която доставя над 4,5 милиона литра гориво за Военновъздушните сили за малко под 9 милиона лева, сочи справка на Lupa.bg в документацията на отбранителното министерство.