Само в Lupa.bg: Мангъров блесна сред плеймейтки

Детският инфекционист бе награден за разхлабените мерки срещу коронавируса

Общество
23:35 - 27 Юни 2020
10111
Само в Lupa.bg: Мангъров блесна сред плеймейтки

Любимият на конспираторите и феновете на холистичната медицина детски инфекционист доц. Атанас Мангъров блесна сред плеймейтки и с отличие от Националните медицински награди, връчени в петък вечерта в хотела на обвиняемите Ветко и Маринела Арабаджиеви.

Наред със светила в медицината като шефа на Институт "Пирогов" проф. Асен Балтов, основният опонент на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса е бил сред отличените медици. Според официалните съобщения за хайлайф конкурса обаче не става ясно какви заслуги има детският инфекционист, за разлика от колегата му на бул. "Тотлебен". 

От снимките от събитието, организирано от пиар агенция, се вижда, че доц. Мангъров гордо позира до рой старлетки със съмнителна репутация. А в затвореното пространство мерките, препоръчвани за превенция от смъртоносния бацил, не се спазват и социална дистанция липсва и от страна на гостите, и от страна на персонала. 

Още един конфликт се забелязва от въпросното помпозно връчване на "медицинските награди". Преди дни от Българския лекарски съюз предупредиха, че новият пик на коронавируса у нас е налице, а в същото време са станали партньори на награждаването, отличило Мангъров като бележит специалист.

А гости на събитието със статуетките за заслужилите доктори са били зам.-шефката на парламента от ДПС д-р Нигяр Джафер. Нейният колега д-р Хасан Адемов бе сред първите заразени политици у нас. Освен това там е бил и д-р Лъчезар Иванов, който също е депутат и е дългогодишен личен лекар на премиера Бойко Борисов, а като такъв в последните месеци чинно носи маската си и дезинфекцира повърхностите именно по препоръките на световната медицинска и научна общност, за разлика от "лауреата" Мангъров. 

Снимка: HiLife