Само в Lupa.bg: Марешки кандърдисва Бойко за обща листа

Политика
12:31 - 03 Февруари 2021
6254
Само в Lupa.bg: Марешки кандърдисва Бойко за обща листа

Освен „патриотите”, които отдавна се пазарят с премиера Бойко Борисов за обща листа на предстоящите избори, лидерът на „Воля” Веселин Марешки също искал да се впише в листата на ГЕРБ, научи Lupa.bg от обкръжението на бизнесмена.

Идеята на фармацевтичния бос била да вкара пет-шест души от най-верните си депутати на избираеми места в листата на управляващите от ГЕРБ, за да си гарантират още един депутатски мандат и заедно с това – имунитет на народни представители.

Този предизборен пазарлък бил по инициатива на Марешки, но Бойко Борисов също имал известен интерес от такава партийна сделка. Лидерът на ГЕРБ искал на всяка цена партията му да излезе на първо място след парламентарните избори, а Веселин Марешки обещавал на всяка цена и с всякакви средства да осигури гласовете за своите хора. Защото бил съвсем наясно, че самостоятелното явяване на изборите е обречено на катастрофа. 

Само преди няколко дни той откровено призна, че е готов плаща по 5000 в. на своите избиратели.

„Обещавам държавна или частна верига от бензиностанции, които да продават горивата на цени, които се харесват на хората. За година, две след мандата, ако няма такава верига и бензиностанция в определени райони, където сме получили подкрепа,и тя не продава на тези социални цени, на които на безброй граждани им харесва - ще ги обезщетя с по 5000 лв., ако не съм си изпълнил обещанието”, изхвърли се Марешки и днес.

Той даже е готов да подпише „договор” с всеки потенциален гласоподавател.

„Всеки, който подпише този договор, няма каво да губи. Може само да спечели, ако аз го излъжа. Тоест, аз имам обещание и поемам мои ангажименти”, щедро се заричаше Веселин Марешки.

За да се хареса на Борисов, лидерт на "Воля" даже нападна безцеремонно президента Радев по време на консутациите за парламентарния вот. Все още обаче няма яснота дали лидерът на ГЕРБ ще приеме сделка и с "партотите", и с Марешки или ще избере да си партнира само с един политически субект.