Само в Lupa.bg: Марихуаната за 1 милион лева намерена в склад за лекарства в Калугерово?

Освен коноп бандити пласирали и амфетамини в пазарджишкото село

Общество
15:56 - 14 Юли 2022
5079
Само в Lupa.bg: Марихуаната за 1 милион лева намерена в склад за лекарства в Калугерово?

Над 30 години в пазарджишкото село Калугерово бандити се занимават с производство на амфетамини. През 1992 г. тогавашният шеф на пазарджишката полиция Арлин Антонов хваща 800 кг от синтетичната дрога.

„Намерихме ги в склад за лекарства. Конфискувахме ги и ги изпратихме в склад в тиловата база на МВР, където има оръжие. Малко след това амфетамините изчезнаха, а оръжието остана непокътнато. Никой не разбра къде отидоха. Повече не съм се занимавал с това, тъй като поех Национална служба „Сигурност“, обясни пред Lupa.bg полковник Арлин Антонов.

„Определени хора се занимават с такава дейност до ден-днешен“, лаконично коментира Антонов.

На 12 юли склад за пакетиране на марихуана е разбит при акция на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" в пазарджишкото село Калугерово.

От обекта са иззети около 50 кг дрога в 5 сака по около 10 кг, а стойността ѝ на дребно се изчислява на над 1 милион лева. Намерени са още везни, машина за вакуумиране и други пособия за дозиране и опаковане на наркотици.

Операцията е извършена изненадващо. По това време обаче в обекта не е имало хора. Не се знае дали има арестувани или заподозрени.

До момента няма официална информация за акцията.