Само в Lupa.bg! Мария, която уби изнасилвача си, в шок от старта на процеса

Отложиха мегаделото за края на месеца

Общество
16:00 - 08 Октомври 2019
10532
Само в Lupa.bg! Мария, която уби изнасилвача си, в шок от старта на процеса

20-годишната Мария Гиздева, която уби рецидивиста Богдан Динев - Боньо Фаса, е в тежко състояние със започването на процеса. Това разкри пред Lupa.bg адвокатът й Валентин Димитров. Момичето извърши престъплението при самозащита преди 3 години, докато 62-годишният бандит се опитвал да я изнасили по най-зверския начин. 

В четвъртък съда се е опитал да даде ход на делото, но това не се е случило, защото съдът не се е бил произнесъл по всички точки от разпоредителното дело. Поради това магистратите насрочили дати 27, 28 и 29 октомври, когато процесът трябва да започне по същество. Като свидетели ще бъдат разпитани 60 души. По делото са направени и 28 съдебни експертизи, те ще бъдат представени от повече от 20 експерти.  

По решение на тричленния съдебен състав с председател Красимир Рачев заседанията по делото се гледат при закрити врата. 

Мария е на свобода, но необходимостта да влиза в съдебна зала й върнало спомените и тя изпаднала в нова депресия, научи Lupa.bg. Жената се притеснявала, че съдът може да не отчете, че не е искала да извърши престъплението, а е забила ножа в рецидивиста, докато се е бранила от него.  

Lupa.bg научи, че цяла Стара Загора следи случая и се очаква в началото на процеса Мария да получи подкрепа от целия град. Хората били възмутени, как може да съдят момичето, което без да иска наръгало в крака изнасилвача си. По време на инцидента Гиздева е била ученичка, а сега я застрашават 12 години затвор, само защото се опитала да се защити от зверско престъпление. 

Боньо Фаса, който излежал над 30 години години по затворите, примамил ученичката в дома си, където започнал да я бие и насилва. Мария обясни, че извършила убийството при опит за самозащита, тъй като възрастният мъж започнал да се гаври брутално с нея. След престъплението младото момиче само признава на ченгетата, че в уплахата си убила изпечения престъпник. 

Рецидивистът Богдан Динев е с огромно криминално досие и над 30 години зад решетките - за изнасилвания, рекет, побои, палежи. Жените в Стара Загора бягали само при вида му. Причината била слабостта на бандита към по-младите момичета - пожелаел ли някоя, разбойникът прибягвал и до сила.

Една от пострадалите разкрива, че скочила от 4-я етаж, за да се спаси от изнасилване и останала инвалид.
Друго момиче забременяло след сексуално посегателство от Фаса и абортирало, поради което вече не може да има деца. Трето момиче си спомня, че било подмамено да играят карти, когато Боньо я приклещил и опрял нож в гърлото й в кухнята.

Боньо разказва на Мария за дъщеря си Изабела, с която били скарани. Помолил ученичката да се срещне с наследницата му и да се опита да ги сдобри. С тази цел на фаталния 25 юли след края на работния ден сервитьорката поела дома му на улица "Чая". Боньо не казал на Мария, че дъщеря му не живее с него.
Двамата слезли на приземния етаж на порутената му къща. Сенунди по-късно Боньо заключил вратата и проснал Мария на земята. Извергът започнал да къса дрехите й и да я удра. Заплашил я, че ще й направи деца, докато й удрял шамар. Същвеременно я заплашил да мълчи, за да не я убие. Мария обаче успяла да докопа нож, който забила в слабините на насилника и побягнала.

Защитната версия на нейния адвокат си остава неизбежна самоотбрана. 100-килограмовият изпечен престъпник бил невъзможен опонент за 50-килограмовата ученичка.