Само в Lupa.bg: Марс влезе във Водолей, предстоят критични дни за 4 зодии

Астрология
18:45 - 07 Март 2022
26096
Само в Lupa.bg: Марс влезе във Водолей, предстоят критични дни за 4 зодии

Вчера Марс, планетата на действието, войните, агресията и инцидентите преминава в знака Водолей и ще транзитира през него до 14 април включително. Водолей е знак, управляван от планетата на промените, революциите, иновациите, техниката, авиацията, обществените организации, хуманитарната помощ, науката, на всичко ново и нестандартно - Уран.

Марс във Водолей ни подтиква към промени, към борба за равенство и отстояване на нашите идеали, пише в прогнозата си астроложката Марги Паскалева. Това е един период, в който всичко ще се развива динамично, а в някои моменти ще се случват обрати „със скоростта на светлината“. Водолей е знак, свързан също с приятелството, големите групи от хора и организации, политическите партии, енергетиката, науката и техниката.

Марс в този знак ще ни вдъхнови, ще обедини обществата и ще пренаредим своите приоритети с мисъл за бъдещето. Всичко щеше да е добре, ако не беше Сатурн във Водолей и Уран в Телец, който вече е в директен ход. Преминавайки през Водолей заедно с Венера, в средата на март те образуват неблагоприятен аспект квадратура с Уран в Телец. А към края на март и в началото на април те съвпадат с планетата на кармата и ограниченията Сатурн. Това е много наситена и мощна уранова енергия, затова е много важно да включим всичките си сетива и да внимаваме да не разпалим „пожара“ – мисленето и действията ще са нестандартни, неочаквани и внезапни в някои моменти. Няма да признаваме никакви ограничения и авторитети.

Ще се засили желанието да излизаме извън рамките на общоприетото, да разрушаваме изграденото до момента и старото в желанието си да дадем път на новото и градивното. Но дали ще е градивно и с добър край?

Както вече споменах веднъж, Сатурн е в много силна позиция в знака Водолей, а Уран – не. Той се бори с цялата си сила да запази сигурността, стабилността и традициите - поставя ясни критерии, правила и граници. А Уран? Той е проводник и носител на промяната. От тук идва и голямото противоречие и сблъсък на енергии между двете планети, които провокират през последната година и половина трудностите, обратите в обществото и политиката, икономическата и политическа криза. Докато Марс транзитира през Водолей имаме шанс да дадем път на нови идеи и да намерим различни от досегашните подходи за решаването на кризисните въпроси – войната в Украйна, енергийни въпроси и проекти, организационни и политически въпроси.

Има вероятност да се сформират нови политически партии и организации, да се тресе обществото и света от конфликти, да се нарушават граници, да има сериозни разрушения и военни удари по стратегически обекти.

Не е малка опасността от много по-силни и разрушителни военни атаки по въздух (Водолей), технически аварии, както и за сериозна енергийна, информационна и комуникационна криза. С навлизането на Марс във Водолей, периодът 06.03 – 14.04.2022 год. е доста критичен за украинския президент Владимир Зеленски, който е роден под знака на Водолей и неговото Слънце е в дисхармоничен аспект опозиция в рождения хороскоп с Марс в Лъв (роден на 25.01.1978 г.).

Транзитният Сатурн във Водолей е в опозиция към рождения му Сатурн в Лъв, а транзитният Уран в Телец образува таоквадратура със Слънцето му във Водолей и с рождения му Уран в Скорпион.

Транзитните Юпитер и Нептун в Риби са в съвпад с прогресивното му Слънце и заедно са активира още един таоквадрат с рождените му Юпитер в Близнаци и Нептун в Стрелец. И това са само по-глобалните аспекти – кризата на средната възраст. Шансът му да оцелее президентският му стол е нищожен. Не така стоят нещата, обаче, в хороскопа на Владимир Путин. Няма да се впускам в подробни тълкувания, но при него хармоничните аспекти на транзитните към рождените му планети са много повече (роден на 07.10.1952 год.).

В личен план Венера и Марс във Водолей бележат като по-критичен и стресов периода 06.03 – 14.04.2022 год. за родените под знаците, с Асцендент, Марс, Сатурн и Уран в знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, както и с рожден Плутон в Скорпион. Тези напрегнати планетни разположения и аспекти изискват да бъдете изключително предпазливи и внимателни в действията си, а също и в отношенията с околните.

Те повишават опасността от травми, инциденти, финансови затруднения, конфликти, здравословни грижи (лични или при роднини), операции, неприятни обрати и преживявания. Ще има и хора с бизнес, които ще са в критичен период, като не са изключени фалити и загуба на работа / имидж в обществото. Шофирайте много разумно, избягвайте пътувания на дълъг път и особено със самолети. У нас ще зачестят недоволството и напрежението в обществото, които могат да провокират сериозни протести и стачки.

Избягвайте многолюдни места, за да избегнете сблъсък с други хора или неприятности с полицията.

Марс и Венера във Водолей ще оказват много по-благоприятно влияние на родените под знаците, с Асцендент и други рождени планети в Овен, Близнаци, Везни и Стрелец. Ще печелите повече доверие и уважението на хората. Дори и да възникват някакви проблеми поради други планетни разположения, Марс във Водолей като планета на действието ще „работи“ във ваша полза.

Ако и рождената ви Венера е в същите знаци като слънчевите, тогава ще се радвате на по-добри приходи, всякакви придобивки и поводи за радост. А младите представители ще са в период на силни любовни страсти и приятни емоции. Бъдете здрави!