Само в Lupa.bg: Мъртви делфинчета по морето! (СНИМКИ)

Хората по родното Черноморие са уплашени

Новини
18:20 - 20 Юни 2023
10108
Само в Lupa.bg: Мъртви делфинчета по морето! (СНИМКИ)

Хората по морето са силно притеснени от мъртвите делфинчета, които изхвърля водата. За няколко дни в различни области у нас, най-вече на юг, бебенца делфинчета се появиха на брега.

След като преди дни мъртви крави се появиха у нас, сега се хората се натъкнаха на неприятната гледка, която уплаши тях и децата им, които са на плажа в Каваци, Лозенец, Поморие и Бургас.

Мнозина вече са притеснени и от ужасяващата информация, след взривения язовир "Нова Каховка" в Украйна, като водите, идващи към нас, могат сериозно да замърсят родното Черноморие.

Първите проби, които бяха взети от водите в Черно море у нас, ще станат ясни не преди 26 юни. В Украйна дори забраниха да се разхождат по плажовете на Одеса, които допълнително притесни българите.

Мнозина хотелиери и отдаващи квартири под наем у нас вече се оплакаха, че хората масова са започнали да отказват резервации, тъй като се очаква да има забрана заради замърсената вода и у нас, да не се влиза във водата и да не могат да се ядат риба и морски дарове, виреещи на наша територия.

Народът започна да търси вече резервации в Гърция и Турция, колкото и да са се покачили цените и там за силните месеци юли и август. Ресторантьорите по нашето Черноморие са притеснени, че слабият сезон се задава с пълна сила.