Само в Lupa.bg : Мавродиев се срещнал с Радев и Нинова, преди да го назначат

Политика
14:00 - 10 Април 2020
17730
Само в Lupa.bg: Мавродиев се срещнал с Радев и Нинова, преди да го назначат

След като Стоян Мавродиев беше принуден да сдаде поста управител на Българска банка за развитие, на бял свят започнаха да изскачат доста любопитни факти около неговата кариера. Като например този, че преди да бъде назначен за шеф на банката, той се е срещал тайно с президента Румен Радев и лидера на БСП Корнелия Нинова.

Тази информация достигна до Lupa.bg от доста добре осведомени източници. Стоян Мавродиев оглави ББР в края на август 2017 г. Тогава той, Румен Митров и Николай Димитров стават изпълнителни директори на банката.

Малко преди това обаче Стоян Мавродиев потърсил среща с Корнелия Нинова и президента Радев, за да получи тяхната подкрепа за назначението си. Тази поддръжка му била нужна, тъй като кариерата му зависела и от гласовете на опозицията в парламента.

Дни преди той да оглави поста, депутатите набързо успяха да преместят ББР от финансовото към икономическото министерство. Тази рокада мина с пълно мнозинство в пленарна зала и без дебати.

Друг любопитен факт е, че Стоян Мавродиев имал фобия от подслушване, затова никога не стоял в кабинета си в банката, а през цялото време я ръководел от частния си офис.

Останалото време той прекарвал в бившето китайско посолство, което беше превърнато в нещо като дискретен „клуб на богатите“.