Само в Lupa.bg: Мая Манолова няма да гласува за бившето си гадже Петър Паунов

Новини
18:10 - 12 Септември 2019
10500
Само в Lupa.bg: Мая Манолова няма да гласува за  бившето си гадже Петър Паунов

Любопитен обрат в живота на Мая Манолова е на път да се случи, след като се втурна в кметската надпревара за София. Допреди да смени адресната си регистрация - от родния Кюстендил в столицата само преди шест месеца, някогашното червено острие е пускала редовно бюлетина за дългогодишния десен кмет на града на черешите - Петър Паунов, с когото преди години имаше дълъг любовен роман. Сега, след три мандата управление, адвокатът отново ще се бори за Кюстендил, но този път без подкрепата на Мая, а с тази на ГЕРБ.

Мълвата отдавна свързва в любовна връзка бившия омбудсман с някогашния седесар - още от времената на управлението на Сергей Станишев. Из кулоарите на парламента тогава често се шушукаше, че Манолова и Паунов са доста екзотична двойка - с партийна принадлежност на двата полюса - тя червен депутат, той - активен седесар.

Преди 6 месеца, Манолова бе принудена да смени адресната си регистрация от Кюстендил в София, което не направи години наред  и дори се кълнеше, че винаги ще гласува в родния си град, без значение къде живее. Някогашното червено острие направи това заради изискването на ЦИК за уседналост на местните избори - задължителна адресна регистрация на съответното място половин година преди вота. Това автоматично я лиши от възможността да пусне бюлетина за Паунов.                                         

Всъщност връзката на Мая с Паунов е била сериозна и започнала години преди Манолова да открие мъжа на живота си в лицето на бившия военен министър Ангел Найденов. Още преди да се разведе с първия си съпруг, искрата пламнала между най-суетната депутатка и разведения Паунов. Двойката дори спретнала обща адвокатска кантора, където и двамата да печелят с уменията си на юристи. Твърде големите им амбиции обаче били причина за раздялата им - Мая се втурна презглава към „титлата” най-активната червена депутатка, а Паунов се фиксира върху проблемите на града си.  

Впоследствие кюстендилският адвокат се ожени и създаде второ семейство, а Манолова се залюби с колегата си Ангел Найденов, който вече е неин съпруг. Въпреки приключилия любовен роман, Мая винаги е подкрепяла на местни избори Паунов, твърдят местните.

Сега обаче това няма как да се случи. Със или без подкрепата на някогашното червено острие, Паунов има сериозни шансове да овладее града за 4 мандат.