Само в Lupa.bg: Мая Манолова падна в капана на марихуана (ВИДЕО)

Актуални новини
12:40 - 21 Август 2020
19389
Само в Lupa.bg: Мая Манолова падна в капана на марихуана (ВИДЕО)

Бившият омбудсман и кандидат за нов партиен лидер Мая Манолова падна безмилостно в капана на собствените си разследвания. Този път клопката се оказа... марихуана. Рано сутринта екс депутатката се показа в лайв видео в канала си във фейсбук, на което заедно с експерти, разнищи огромна плантация от трева на 12 километра от центъра на София, върху която според нея МВР е разгърнало чадър.

От екипа на Манолова заявиха, че става въпрос за канабоид, който расте необезпокоявано край Околовръстното шосе. Въпреки че действително става въпрос за растението канабис, източници на Lupa.bg от вътрешното ведомство, занимаващи се с разкриване на трафик на дрога и наркотични вещества и техните прекурсори, потвърдиха, че не става въпрос за никакъв хашиш, а за... индустриален коноп.

Въпросният коноп е разрешен за отглеждане и засяване в по-голямата част от ЕС, включително и в България, но тук преработката му не е позволена. Всъщност такова растение, за да бъде превърнато в опиат, трябва да бъде изсушено и преработено и задължително да се състои от женски съцветия. В противен случай, при мъжките, канабиноидите не се отключват и не оказват влияние върху човешките рецептори CB1 и CB2, отговорни за еуфоричното усещане при пушене на трева.

Според Манолова обачв там се отглежда именно марихуана, годна за димене.

"Борисов вместо по домовете на беззащитните хора да прати полицаите на околовръстния път в полетата с марихуана", каза тя. И добави: "Изпрати 10-те полицаи да търсят трева близо до Чепинци, където има наркотично лечебно растение", обяви сензационно тя в призив към премиера.

"Това не е Мексико, а България на Борисов, в която МВР опъва чадър над полетата с марихуана, а тараши домовете на хората. Ела на 12 км от София и виж какво се разстила пред погледа на служителите на реда - на същото това МВР, което управляваш дистанционно", каза още бившият омбудсман. 

Ландшафтен архитект в екипа на Манолова също потвърди, че става въпрос за индийски коноп или иначе казано, канабис. А друг каза, че цялото поле било смесено със слънчоглед, нарочно - за маскиране. 

"Миксирането на марихуана и слънчоглед не се отразява добре на слънчогледа", констатира бившата депутатка. 

"Не, не жалая да го питам", погнусено отвърна тя след като един от нейните симпатизанти се опита да й подаде стрък коноп.