Само в Lupa.bg: Миляна Велева с COVID-19 и 600 лв. сметка за парно!

Новини
12:08 - 20 Януари 2022
11041
Само в Lupa.bg: Миляна Велева с COVID-19 и 600 лв. сметка за парно!

Бившият директор на новините в Нова телевизия и ТВ7 - Миляна Велева, е с коронавирус. Журналистката, която след оттеглянето си направи своя сайт, боледува със семейството си вече близо две седмици. Самата тя призна, че е ваксинирана, но наред с това изрази възмущението си, че лечението на нея и семейството й продължава да е по телефона.

"Малко сведения за Ковид-19 от първо лице. Въпреки ваксините, бустерите и т.н., продължаваме да боледуваме. И така вече 12-ти ден. Както казват по телевизията, "много леко минава" за ваксинираните. Лечението продължавава да е по телефона. 

Най-добрите съвети се получават вече от колежки, прекарали вируса. Предполагам, че скоро освен да си мерим сатурация, ще се научим и кръв да си взимаме, за да затворим кръга на медицинско самообслужване. 

Единствената болница, която прегледа член от семейството беше "Пирогов" - шапки долу за нея. Иначе от онлайн уроците се вижда, че все повече деца окапват докато по телевизора ни рапортуват справяне със ситуацията. Бог да ни пази, че спасение не дебне отникъде", написа в профила си във Фейсбук Велева.

Също там, в социалната мрежа, тя разкри и каква е сметката й за парно - нещо, което до момента не й се е случвало, както и на повечето хора, но тепърва ще берем всички плодовете на повишаването на цените.

"Не съм икономист, но след като получих новата си сметка за парно от 600 лева, питам приятелите икономисти в мрежата - не е ли най-елементарното действие да се намали поне ДДС-то, което стои също като трицифрена сума в сметката ми? За тока за бизнеса - от квартално кафе до завод, дори не говорим. И кой ще плаща после данъците като фалират всички?", попита телевизионерката, а под поста й има редица коментари, един от които е на треньора на националния ни мъжки отбор по баскетбол - Росен Барчовски, който е доста активен в социалните мрежи.

Миляна Велева отговори на мнението му, като наред с това публикува и сметката за парно, за която сподели в поста си.

"Живея в Лозенец, в апартамент, където е живяло семейството ми в последните 100 години. Къщата е паметник на културата и не може да я налепим със стириопор, но ние живеем само на един етаж от нея. Демек не топлим НДК.

И прилагам сметката с корекция. Не е 600 лева, а е 612 лв. от Топлофикация София", сподели още Велева с етичен тон без да напада дружеството, както биха сторили мнозина.