Само в Lupa.bg: Митьо Очите щял да пуска таксита в София

Новини
17:05 - 11 Януари 2021
7595
Само в Lupa.bg: Митьо Очите щял да пуска таксита в София

Соченият от прокурорите за наркобос Димитър Желязков -Митьо Очите е смятал да пусне таксита в София. Лупа бг научи, че това е щяло да се случи месеци преди да бъде задържан.

Дъщеря му Станислава развива от доста време успешен таксиметров бизнес в Бургас. Разследващи твърдят че тя е чиста като сълза в ръководенето на фирмата й. На младата жена са правени много проверки като всичко е изрядно. Обвинителите са смятали, че Митьо Очите стои зад такситата в морския град и чрез тях пласира дрога на най-богатите си клиенти. На таен разпит били викнати много таксиметрови шофьори, но разследването ударило на камък, никой не дал каквато и да е информация, с която да навреди на семейство Желязкови.

Тогава започнали да правят и данъчни проверки на щерката на знаковата крими фигура, но не намерили никакви нередности и там!

Съкилийници на Димитър Желязков подозират, че веднага след като изтърпи присъдата си, Митьо Очите е възможно да увеличи конкуренцията между жълтите коли в столицата.

Димитър Желязков, повече известен под псевдонима Митьо Очите, беше арестуван през август 2018 година в Истанбул при съвместна акция на българските и турските правоохранителни органи.

Арестът е станал в 3 ч. сутринта в хотел, след като Желязков е преминал на територията на Турция от Гърция, категорични са криминалистите. Заедно с него в същата хотелска стая е бил задържан и заместник-председателят на тогавашния Общински съвет на Бургас от БСП Бенчо Бенчев.