Само в Lupa.bg: Млади мъже плащат по €15 000, за да напуснат Украйна!

Свят
13:55 - 17 Март 2022
7479
Само в Lupa.bg: Млади мъже плащат по €15 000, за да напуснат Украйна!

Страхотен урожай за граничните власти на Украйна, Румъния и България! Заможни млади и боеспособни мъже напускат Украйна, бягайки от войната, за да спасят кожата. Те плащат между 10 и 15 000 евро, за да се измъкнат от ада - дали сами, дали със своите семейства, научи Lupa.bg.

От това се възползват най-вече граничарите и митничарите, които не се свенят да прибират хилядарки от европейската валута. На всяка граница тарифата е различна, а който има пари - има право и на живот!

"Няма начин, трябва да се живее, а животът е безценен! Това безумие трябва да спре, но никой не знае кога. Успях да избягам с двамата ми сина, които са на 19 и 22 години", призна пред Lupa.bg украинец, който е бивш военен.

Със започването на войната на 24 февруари украинските военни издадоха заповед за мобилизиране на всички от резерва и забрани на всички мъже от 18 до 60 години да напускат страната.

В края на миналия месец президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви: "От всеки гражданин на страната зависи бъдещето на нацията, ние отбраняваме свободата си, бъдете готови да подкрепите държавата си!"

"Тарифата е различна, като на нашата граница се прибира най-сериозната сума - от порядъка на 10 до 15 000 евро на човек, който е в боеспособна възраст.

Аз платих общо за двамата ми сина 28 000, нямах друг избор. После бутнах пари и на другите граници, които трябваше да прекосим с колата. Надявам се всичко бързо да приключи, но не виждам вариант скоро да се приберем в Украйна, тъй като Киев, където живеем, е почти разрушен. Нашето жилище също. И да се върна, няма къде да отидем, така че на този етап ще бъдем в България.

Аз съм вече пенсионер, но се надявам децата ми да намерят някаква работа, тъй като и моите спестявания ще привършат в един момент", призна 65-годишният украинец, който кара луксозен "Лексус", но пожела анонимност, за да не му навреди това впоследствие.

На този етап неговото семейство е настанено в хотел в Бургас, сега търси опция да закупи някакъв имот, за да могат да се установят за по-дълъг период от време.