Само в Lupa.bg: Мобилни секции опорочават избора в БСП

Политика
15:15 - 10 Септември 2020
3901
Само в Lupa.bg: Мобилни секции опорочават избора в БСП

Мобилни секции във всяка община и район са на път да опорочат избора в БСП, алармираха ядосани социалисти пред Lupa.bg. Вчера е станало ясно, че само във Варна, където вотът бил изцяло в ръцете на тамошния местен лидер Борислав Гуцанов, са предвидени 2, които били по списък с над 400 червени членове.

Според нашите източници това значи поне 800-1000 предварително "маркирани" бюлетини в полза на настоящата председателка на партията Корнелия Нинова. А Гуцанов, който беше в обтегнати отношения с нея повече от 1 година, възстанови лоялността си и другарския диалог, след като му предложи водаческо място за следващите парламентарни избори в листата за морската столица. 

Още един сигнал достигна до редакцията ни от щаба на опонента й за прекия вот Кирил Добрев. Оказва се, че от понеделник застъпници на Нинова в няколко общини са започнали да събират лични данни на избиратели от списъците и да ги "проверяват" по телефона с агитация в полза на мизийката.

Това според членове и на Централната избирателна комисия по избора на "Позитано" 20 представлявало грубо нарушение и на разписаните правила, и на устава, и на Изборния кодекс, касаещ всеки избор в страната. 

"Така ли ще печелим парламентарни избори, като дори собствените си правила не спазваме", коментират вбесени социалисти.