Само в Lupa.bg: Муки не излиза от бингото след смъртта на Стояна

Грубешлиева често пощипваше от авоарите на майка си приживе, за да утолява страстта си по комара

Любопитно
16:51 - 26 Февруари 2020
49823
Само в Lupa.bg: Муки не излиза от бингото след смъртта на Стояна

Дъщерята на театралната легенда Стоянка Мутафова – Мария Грубешлиева, теши мъката по отишлата си на 6 декември актриса по доста специфичен начин. Според близки до Муки, забогатялата внезапно пенсионерка не излиза от бинго залата, откакто единственото й задължение - да се грижи за престарялата си родителка, отпадна.

Муката има десетилетна кариера на заклета бинго маниачка, осеяна предимно с тежки загуби, макар преди 2-3 години в заведение на столичния бул. „Витоша” да удари джакпот от 20-ина хиляди лева.

"Всеки изразява мъката си по различен начин. Мария е една много самотна жена и никой не може да я съди, че прекарва времето си в игра на комар. Не е, като да е ощетила някого с пари", разказват близки до Грубешлиева.

Мария беше известна с това, че обича да пощипва от спестените авоари на известната си майка, за да утолява страстта си по комара. Муки се замеси в голям скандал, когато през пролетта на 2016-а опита да инсценира обир в семейното жилище в „Лозенец“, за да оправдае липсите.

Тогава дъщерята беше накарана от майка си да подаде жалба в полицията, за да открият крадеца. Понеже не било ровено много и не било кой знае колко разхвърляно, ченгетата преценили, че крадецът е някой, който знае кое къде стои в къщата. Вината била хвърлена върху домашната прислужница. Но така и не се доказало, че именно тя е грабителката. Когато версията за прислужницата била отхвърлена, полицаите решили, че Мутафова и дъщеря й са били следени и така крадците са установили къде държат ценните си предмети.

Само година преди това Муки пак намери начин да измъкне пари от джоба на майка си. Тогава тя се оплака публично, че е била ограбена в метрото. Взели й 1000 лева, уж за битови сметки. Сумата й била останала, след като платила тока.

Дъщерята дори си позволяваше да тегли пари от сметката на майка си, а след това се оправдаваше, че уж е станала жертва на банкова измама. Според комшии на Стояна и Муки, по-младата дама е потрошила поне 200 000 лева в бинго залите откакто се зарибила по времето на масовата приватизация.