Само в Lupa.bg: На Бузлуджа продават Корнелия и Сталин за левче (СНИМКИ)

Магнити и чаши с лика на соцлидерката се мъдрят до образите на комунистическите диктатори

Политика
10:06 - 27 Юли 2019
13879
Само в Lupa.bg: На Бузлуджа продават Корнелия и Сталин за левче (СНИМКИ)

Магнити и чаши с образа на лидера на БСП Корнелия Нинова са на път да засенчат традиционните кебапчета и кюфтета, които радват участниците на събора на левицата на Бузлуджа, узна репортер на Lupa.bg.

Куриозното в случая обаче е, че сувенирите с лика на Корнелия Нинова стоят редом до такива с лицето на най-големия комунистически тоталитарен диктатор и сатрап Йосиф Сталин.

Магнит с образа на Нинова се предлага за 1,50 лева. Предприемчиви търговци обаче примамват с промоция и ако се пазарите може да си "купите" Нинова за левче.

Между 1 и 2 лева струват и магнитите със Сталин, Тодор Живков и Владимир Путин. Lupa.bg узна, че цената на магнитите с вождовете тази година е паднала наполовина, тъй като през 2018-та те са се предлагали за 4 лева.

На магнитите с Нинова се мъдри и логото на Столетницата, придружено с лозунга "Време е за справедливост!" В духа на СССР пък на магнитите с Йосиф Висарионович е изписан емблематичният призив "За родину, за Сталина!"

По-заможните почитатели на червената шефка може пък да си пият кафето или чая, докато се наслаждават на образа й, ако си купят чаша с лика й за 5 лева. Също толкова струват и чашите с Тато и с руския президент.


Беловласите социалисти, които си падат по твърдата ръка и копнеят за комунизма може да се сдобият и с магнити с изображенията на повечето комунистически лидери от недалечното минало като полския лидер ген. Войчех Ярузелски, въвел военно положение в страната, за да ограничи в началото на 80-те години протестите на популярния синдикат "Солидарност".


Корнелия Нинова цъфти до доста странна компания от авторитарни лидери и диктатори, цъкат с език по-младите привърженици на БСП, които са възмутени, че по този начин се възхвалява тоталитаризма. Нали искаме да сме модерна лява партия, а то какво стана, връщаме се към авторитаризма, се чуват недоволни гласове на историческата поляна на Бузлуджа.

Как ли се все пак се чувства Корнелия до такава компания от спорни фигури, които историята помни като политици, които насаждат култа към собствената си личност.

Любопитното е, че Сталин, Тато и Ярузелски са по-купувани от иконите магнити с образите на Христос, Богородица, Свети Георги, Свети Никола, Свети Мина и Света Петка, които също се предлагат на червения събор.

На поляните под чинията може да се сдобиете и с евтини магнити и чаши с Левски, Ботев, Че Гевара. "Империалисти" като американския президент Доналд Тръмп и френския лидер Еманюел Макрон отсъстват от сергиите.