Само в Lupa.bg: Началникът на Софийския затвор Васил Кордев вече е подсъдим

Адвокат Ивайло Юруков иска 10 бона заради обида

Новини
16:30 - 25 Април 2024
6730
Само в Lupa.bg: Началникът на Софийския затвор Васил Кордев вече е подсъдим

След Иван Гешев, бившият директор на СДВР Георги Хаджиев, днес и Началникът на Софийския централен затвор – Старши комисар Васил Кордев се сдоби с обвинение и вече има качеството „Подсъдим“  е по тъжба заведена срещу него за обида от страна на набиращия сериозна скорост в борбата срещу безредиците в държавата столичен адвокат Ивайло Юруков (на снимката). 

Причината за повдигнатото на комисар Кордев обвинение е негово писмено изявление от миналата година по адрес на адв. Юруков, в което той, в качеството си на длъжностно лице – началник на Софийския затвор, заявява, че адвокатът не бил запознат с нормативната уредба в страната. За засегнатите от това изявление професионални чест и достойнство на адв. Юруков, наред с търсената му наказателна отговорност комисар Кордев получава допълнително и претенция за парично обезщетение в размер на 10 000 лв., която адв. Юруков в гражданския си иска определя като символична с оглед причинените му вреди в професионалната сфера от подобно непремерено изявление.

Това обвинение развенчава мита, че комисар Кордев и Емил Милев, наричан от някои медии „Крокодила“ били в топли отношения, доколкото адв. Юруков е дългогодишен защитник именно на Емил Милев. 

Предстои развитие по делото срещу старши комисар Васил Кордев, в качеството му на подсъдим, за установяване дали е обидил с квалификацията си за адв. Юруков като юрист, непознаващ нормативната уредба и каква отговорност би понесъл за това свое поведение според българския съд. 

Напомняме, че адв. Ивайло Юруков е известен в правните среди със защитата човешките права на стотици пострадали лица, като в биографията му са налице солиден брой осъдителни съдебни решения срещу държавни органи, наброяващи впечатлителено 4-цифрено число.