Само в Lupa.bg: Националното следствие пламна с корона, 2-ри етаж на затвора стана COVID отделение

Новини
14:15 - 05 Ноември 2020
4897
Само в Lupa.bg: Националното следствие пламна с корона, 2-ри етаж на затвора стана COVID отделение

Следственият арест на Националната следствена служба "Г.М. Димитров" пламти от няколко дни с коронавирус и арестантите се местят по спешност направо в Софийския централен затвор, където от три дни целият втори етаж е превърнат в COVID отделение, научи Lupa.bg. 

Само вчера двама души са били преместени от следствието в затвора, като на главите им слагали маски на ГДБОП. Предният ден в пандиза е постъпил още един арестант от Националното следствие. Именно арестът на "Г.М. Димитров" са слави като най-препълнения със задържани бандити, като в килия там се настаняват по 5 или 6 човека. Това прави ситуацията още по-сложна и критична.

Дни преди това в Софийския централен затвор са докарани и заразени от коронавирус от зандана в Казичане. Те обаче били бързо върнати пак там, защото в столичния затвор нямало толкова място и именно за да се освободят легла за тези арестанти, докарвани от "Г.М. Димитров".

Общо с 20 легла разполагал новият COVID център в столичния пандиз, но те били крайно недостатъчни за да приемат болните.

Надзиратели разказват пред Lupa.bg, че създаването на новото отделение променяло и статута на затворническата клиника, в нея щели да влизат много повече средства от държавата. До този момент обаче нямало елементарна техника - като система за кислородно дишане, затова всички в зандана се притесняват, че вторият етаж може да се превърне в една обикновена морга, която да взима пари от държавата. 

Очаквайте идната седмица в Lupa.bg скандални разкрития (с имена), от които става ясно как точно се точи здравната каса с прегледи на затворници.