Само в Lupa.bg: Народът се презапасява с бензин и нафта

Общество
16:33 - 10 Април 2020
4817
Само в Lupa.bg: Народът се презапасява с бензин и нафта

Народът масово започна да се презапасява с бензин и нафта, докато цената на горивото е все още евтина, установи проверка на Lupa.bg. На по-малките бензиностанции из страната, където все още този основен ресурс е с около 20-30 стотинки по-нисък от колонките на големите вериги, се вият опашки.

Хората започнаха да се усещат, че цената още месец-два ще държи това минимално ниво на горивото и решиха да инвестират в това начинание. Особено гражданите, които имат камиони и селскостопанска техника, както и таксиджиите, чиито автомобили все още работят на нещо различно от газ и метан.

Много шофьори на камиони, които видят на път още по-ниски цени, пълнят поголовно различни съдове в багажните си отделения. 

Цената на дизела достигна 1.59 някъде, а бензинът също гравитира в този диапазон.

Специалисти коментираха пред Lupa.bg, че едва ли цената на горивото ще падне повече от това, най-много с още 4-5 стотинки. Но със сигурност ще има почакване, след като преговорите за петрола стигнаха до стабилизиране.

На Запад от София - около Кюстендил и Перник, доволно потриват ръце, надявайки се да изкарат някой лев повече от маржа в цената на бензина и дизела, както техните дядовци и бащи го правеха по времето на войната в бивша Югославия, като изнасяха варели и пълни резервоари, които продаваха доста по-високо.

Снимки: Агнес Методиева