Само в Lupa.bg: Назрява бунт на летището, концесионерите се гаврят със служителите

Заплатите бяха увеличени със смешни ставки, само определени отдели прибират бонуси

Новини
18:00 - 22 Април 2024
9375
Само в Lupa.bg: Назрява бунт на летището, концесионерите се гаврят със служителите

Служителите на летище "София" са в пълна бойна готовност за протест. Те не са доволни с увеличението на заплатите, което беше широко рекламирано от концесионерите, че е 16,8%, но се оказа, че в действителност не е повече от... 5%, научи Lupa.bg.

Супервойзорите на смени и шефовете на различните отдели са се събрали и решили да уведомят Синдикатите за своите намерения.

"Те трябва да знаят, че този път сме сериозни! Продължават да ни се подиграват - обещаха едно, публикуваха информация из медиите, че е друго, а в крайна сметка се оказа трето... Пълно безумие! И това не се случва за първи път, като подозренията ни, че Синдикатите, които така или иначе нищо не вършат и само прибират пари от месечните ни възнаграждения, играят заедно с големите шефове, се оправдават", сподели пред Lupa.bg служител на столичния аеропорт.

В доста от отделите се работи на критичен минимум, тъй като много от персонала напуска поголовно, и е въпрос на време "да изгърми бушонът". Ръководителите не се вълнуват много, че отделите издъхват, заявили са, че на този етап няма да се назначават нови хора, но ще опитат да коригират заплатите към по-добро, но...

В един от най-натоварените отдели на Сигурността на летище "София" - ПСПРБ (Проверка сигурност на пътници и ръчен багаж), са обещали увеличение на месечните трудови възнаграждения с около 500 лева, но засега това е само на обещание, тъй като са минали няколко месеца от декларирането на желанието.

Преди време имаше определени бонуси за работниците, които не си излизат в болничен, като ставката тръгна от 600 лева, после стана 500, а от началото на новата година цифрата е 400 лева. Но тук има едно голямо "НО" - вече този финансов стимул го получават само служителите в ПСПРБ, а не и в останалите подразделения на сигурността. Което е довело до сериозно недоволство, разбира се!

За рентгеновите оператори има и допълнителни бонуси от 100 лева, ако забележат и заловят забранени предмети на мониторите, на които се визуализират преминаващите ръчни багажи.