Само в Lupa.bg: Нинова и съветникът й въртят номера, за да не получат мандата

Политика
18:30 - 13 Април 2021
7445
Само в Lupa.bg: Нинова и съветникът й въртят номера, за да не получат мандата

Зачестилите напоследък във Фейсбук атаки на Йордан Татарски към президента Румен Радев имат съвсем логично обяснение. От червената централа довериха пред Lupa.bg, че съветникът на Корнелия Нинова изпълнявал повелите на лидерката с конкретна цел – да създаде ситуация на напрежение, така че държавният глава да не връчи мандат на БСП.

Вчера Lupa.bg информира, че ако ГЕРБ и „Има такъв народ” на Слави Трифонов не успеят или не желаят да съставят правителство, то Радев ще връчи третият мандат не на БСП, а на „Демократична България”.

Всъщност точно такава била целта и на соцлидерката Корнелия Нинова. Тя не желаела да бъде поставена в ситуация, в която трябва да реди кабинет.

На „Позитано” 20 били убедени, че служебен кабинет и предсрочни избори са по-добрия вариант за социалистите. По тази причина Нинова не искала да предлага правителство заради риска то да бъде подкрепено от ГЕРБ и ДПС.

От друга страна Корнелия не можела просто така да върне мандата, защото тогава ще последват обвинения и критики колко безотговорно постъпва БСП. Ето защо най-деликатният вариант за червените бил просто да не получават мандат от президента.

Всичко това обяснява видимата Фейсбук активност на Йордан Татарски през последната седмица. Вчера той за пореден път скочи срещу президента Радев, като му зададе шест неудобни въпроса. „Президентът Радев съгласувал ли е с БСП или направил ли е искане за подкрепа на обявяването на кандидатурата си за втори мандат”, попита той през социалната мрежа. И още: „Президентът Радев защо не ни даде едно рамо за отминалите парламентарни избори”, риторично пита Татарски.