Само в Lupa.bg: Нинова и Станишев - смъртни врагове

Лидерката на БСП в оставка дори не поздрави шефа на ПЕС на премиерата на Ламбо

Политика
22:45 - 07 Юни 2019
5285
Само в Lupa.bg: Нинова и Станишев - смъртни врагове

Лидерът на ПЕС Сергей Станишев и шефката на БСП в оставка Корнелия Нинова са смъртни врагове, научи първо Lupa.bg. Само дни преди инфарктния пленум за приемане на правилата за т.нар. пряк избор на нов председател на левицата, предложен от Нинова, двамата се срещнаха на премиерата на доайена в Столетницата Стефан Данаилов, който си партнира с Аня Пенчева - "Актрисата". В залата на Народния театър "Иван Вазов" обаче Нинова и Станишев не размениха дори дума, видя репортер на Lupa.bg.

След края на представлението Станишев се размина с Нинова и й кимна, но тя не го удостои с внимание и дори извърна глава. В нейната компания бе заместникът й Кирил Добрев, а по-късно към тях се присъединиха и бившите министри Петър Мутафчиев и Драгомир Стойнев, които обаче ведро разговаряха и със Станишев.

Лидерът на ПЕС пък се бе отделил в друга редица с досегашния си колега в Европарламента Петър Курумбашев, бившият шеф на парламентарната група на левицата Атанас Мерджанов, както и с много членове на Младежкото обединение.

Да гледа "Актрисата" бе дошла и новоизбраната евродепутатка Елена Йончева, която бе довела сина си, но се наложи да си тръгне по-рано. 

Повече от куриозно бе придвижването на висшите представители на БСП към заведението, което бяха избрали, за да поздравят Ламбо за премиерата. Цялото множество, разделено на 2 успоредни редици, тръгна от Народния театър по улица "Иван Вазов" и бавно потегли към ресторанта на военното издателство, където Майор Деянов бе обсипан с куп букети и бутилки с марков алкохол. Самият той многократно е казвал, че е огорчен от битките вляво и от липсата на комуникация между бившите лидери на БСП. 

Снимки: Lupa.bg