Само в Lupa.bg: Нинова към своите: Всички частни коли са общи за БСП

Членовете на Националния съвет завещали личните си автомобили на партията с декларация

Политика
16:30 - 19 Юли 2019
3566
Само в Lupa.bg: Нинова към своите: Всички частни коли са общи за БСП

Членове на Националния съвет на БСП, а и социалисти извън него, са били задължени да предоставят за общо ползване личните си автомобили, алармира източник на Lupa.bg от пленума. Въпреки че това от години е практика и далеч не е поставена от настоящата лидерка Корнелия Нинова, безвъзмездното ползване на коли от пленума никога не е било с ултимативен характер.

След като стана ясно, че касата на Столетницата е на червено, че всички пари от партийната субсидия, включително надвзетите, вече са похарчени и червените дори нямат средства да върнат дължимото на държавната хазна, Нинова е спешила всички социалисти с автомобили и възможности да дарят, каквото е възможно. В последните публични регистри на БСП от края на юни се вижда, че членове на партията, които досега не са декларирали, че са готови возилата им да се ползват безусловно от партията, вече са го сторили. По информация на Lupa.bg всички депутати, европейски представители, социалисти от пленума, както и шефове на партийни организации, са попълнили такива декларация.

Въпреки това паричните дарения все още са кът. Най-щедри продължават да са европейските депутати, които задължително прехвърлят на БСП между 10 и 20 на сто от доходите си. Народните представители у нас нямат определено условие, нито размер, но било желателно да прехвърлят сума всеки месец, както им било съобщено след връщането в пленарната зала. В същото време партията все още среща сериозни трудност да събере членския внос от голяма част от своите. Единствено онези, които разполагат с електронни карти, били редовни платци. Имало обаче членове на БСП, които повече от 20 години не са превели и лев в червената каса.