Само в Lupa.bg: Нинова пак се изложи - лъже за подписка, писана на "Позитано" (ДОКУМЕНТ)

Политика
15:10 - 18 Юни 2020
9777
Само в Lupa.bg: Нинова пак се изложи - лъже за подписка, писана на "Позитано" (ДОКУМЕНТ)

Подписка в подкрепа на червената шефка Корнелия Нинова от общинската организация на БСП в Търговище лъсна върху бланка на пресцентъра на "Позитано" 20. За подмяната сигнализираха будни социалисти в редакцията на Lupa.bg с послание: "Пак лъжа". 

В подправената декларация се посочва, че на последното заседание на пленума партията била използвана за лични цели и опозицията на Нинова работела задкулисно. "Разбрахме, че част от хората, които ни ръководят, имат икономически зависимости от други политически сили и се опитват да водят организацията с тези политически сили. Че тези хора искат лично участие във властта на всяка цена, че са здраво свързани с управляващата коалиция и не желаят БСП да бъде реална и ефективна опозиция", пишат търговищките социалисти върху бланката от пресцентъра на БСП. 

И обясняват как Нинова е доказала, че нейната линия е единствената правилна за Столетницата. 

Не закъсня и реакцията на членове на Националния съвет, като един от тях - Галин Дурев щедро им "сипа": 

"Изключително съм трогнат от поредната ''спонтанна'' декларация-подписка, макар да не съм привърженик на превръщането на партията в фабрика за подписки. Отново обаче проличава липсата на професионализъм. Също както една скорошна позиция на група народни представители под област Пловдив, тук твърде явно личи участието на пресцентъра на партията. Молбата ми е следващата ''спонтанна'' подписка, с която ни занимавате поне да не бъде на официална бланка на пресцентъра". 

А справка на Lupa.bg за положителите парафите си върху "документа", сочи, че там има симпатизанти, членове на общопартийни организации, селски кметове и... фелдшер, давал показания за смъртта на 19-годишно момиче от дом за деца с умствени увреждания, починало вследствие на тежко недохранване и неглижиране, докато той е работел там. Нещастният случай е от 2007 г., а БХК води дело срещу България заради казуса.