Само в Lupa.bg: Нинова пак вади червените депутати от парламента

Политика
14:55 - 21 Юли 2020
4668
Само в Lupa.bg: Нинова пак вади червените депутати от парламента

Горещ слух се завъртя из кулоарите на парламента веднага след гласуването на вота на недоверие срещу кабинета "Борисов-3". Шефката на БСП Корнелия Нинова се заканила отново да извади депутатите от парламентарната си група, като ядосано обяснила, че не искала точно те да крепят кворума на парламента до края на годината. По информация на Lupa.bg обаче намерението й отново да остави народните избраници от левицата без заплати за месеци напред никак не се посрещнало с одобрение. 

По правило такова решение трябва да се вземе със съгласието на Националния съвет, на каквото тя не можела да разчита особено след последните скандали в партията. В същото време дори да свика заседание на пленума, Нинова ще трябва да посрещне още един удар - темата за парите в БСП, за която опозицията отдавна иска да се формира комисия за разследване къде са били похарчени те. Точно от тази точка цялото ръководство, приближено до соцлидерката, избяга при едно от последните партийни събрания. 

Освен това червените по места са се наежили силно срещу Нинова и заради готвения масов протест на бесепарите в събота, за който тя била ангажирала над 100 автобуса от страната с електорат за струпване на жълтите павета, вместо "забранения" уж по думите й събор на Бузлуджа след 2 седмици. Според запознати разчетите за въпросния юлски протест показвали суми от порядъка на между 100 и 150 хиляди лева, при това само за превоза на червените. Като се добави и предстоящият харч за прекия избор на лидер през септември, който ще глътне над 300 бона, структурите тази година щели да останат с пръст в ръка и нямало да получат и стотинка за издръжка, твърдят запознати.  

А самите депутати били твърдо против излизането на Народното събрание, защото щели отново да останат без заплати, както Нинова ги строи миналата година за 3 месеца преди европейските избори.