Само в Lupa.bg: Нинова пускала слуховете за Стойнев - президент

Актуални новини
16:00 - 23 Декември 2020
5500
Само в Lupa.bg: Нинова пускала слуховете за Стойнев - президент

Корнелия Нинова е човекът, който разпространява плъзналите в медийното пространство слухове за президентската кариера на Драгомир Стойнев, научи Lupa.bg. В понеделник до редакцията ни долетя новината, че бившият министър на икономиката щял да е кандидатът на БСП за „Дондуков” 2.

Оказва се обаче, че определен кръг на „Позитано” 20, много близък до соцлидерката, умишлено разпространявал фалшиви новини за техните собствени кадри по поръчение на Нинова.

Целта в случая била следната – чрез версията „Драгомир Стойнев – президент” лидерката на БСП искала да всее смут и да влоши отношенията между президента Румен Радев и червения опозиционер Кирил Добрев.

Двамата се разбирали доста добре, за разлика от Нинова и Радев. От друга страна Драгомир Стойнев и Кирил Добрев също били доста близки и всеки ход на единия бил координиран с другия. Точно затова Нинова се надявала, че като дискредитира Стойнев, това ще рефлектира и върху връзката Кирил Добрев – Румен Радев.

Малко по-рано, в началото на декември, Драгомир Стойнев бе забъркан и в друг сюжет – че той е бил избраното от президента лице за служебен премиер в разгара на протестите през лятото. Според информацията държавният глава е обявил в тесен кръг, че най-подходящият за поста бил именно бившият икономически министър, който сега се явява част от т.нар. мека опозиция в БСП.

Този слух от своя страна пък бил разпространен от средите на ГЕРБ, научи Lupа.bg. Чрез тази теза управляващите се надявали Румен Радев да бъде причислен към кръга на Делян Пеевски, към който отдавна бил пришит и Драгомир Стойнев.