Само в Lupa.bg: Нинова сложи бивше протеже на Жан Виденов за шеф в БСП

У нас
14:30 - 12 Януари 2021
14214
Само в Lupa.bg: Нинова сложи бивше протеже на Жан Виденов за шеф в БСП

Бившият парламентарен секретар на МРРБ и някогашен шеф на Комсомола Пламен Червеняков е бил назначен от шефката на БСП Корнелия Нинова за шеф на орготдела в партията, научи Lupa.bg. На неговите плещи увисва цялата предизборна кампания на левицата за предстоящия парламентарен вот и той ще е този, който да ръководи 31-та национални координатори за политиките на столетницата. Въпросната децентрализация от "Позитано" 20 Нинова въведе преди броени дни, като за сметка на това продължи чистката на щатни позиции в централата на червените. 


Червеняков (първият отляво) бе "направен" от Виденов, а после се присламчи към Георги Първанов 

Червеняков някога бе протеже на бившия премиер Жан Виденов, а впоследствие се отрече от него и дори имаше период, когато искаше да се изправи като опозиция в Пловдив пред него, но не беше подкрепен от редица знакови социалисти, в това число Валентин Вацев и Красимир Райдовски. 

Наши източници в Пловдив твърдят, че Червеняков бил един от основните организатори на атаката срещу вече изключения от партията "на подпис" бизнесмен Георги Гергов. Разривът между тях бил от години, а сега за даденото рамо на Нинова тя му се отплатила щедро. 

Въпреки че позицията шеф на орготдела в БСП не е политическо назначение, за разлика от тази на оргсекретаря, който трябва да бъде избран и като член на пленума, и от Изпълнителното бюро, мнозина досегашни предшественици на Червеняков са успявали да я използват като трамплин за по-нататъшните си кариери, напомнят по-паметливите социалисти. 

Междувременно из коридорите на червената централа се носи слух, че обявеното от Нинова подмладяване на партията било прах в очите на избирателите, защото от тези 31 национални координатори, едва 5 на сто били на възраст под 50, а даже се твърди и под 60 години. Все още не са обявени имената на всички, поели ролята, възложена им от партийната шефка, като това се очаквало да се случи в рамките на 1 седмица. 

Всъщност това не е нововъведение, а бе идея, планирана и реализирана от бившия шеф на БСП Сергей Станишев. "Нинова само потвърждава рганизационните платформи на екс премиера", коментират бесепарите.