Само в Lupa.bg: Нинова сурвака с нова чистка на кадри от "Позитано" 20

Политика
19:20 - 06 Януари 2021
4155
Само в Lupa.bg: Нинова сурвака с нова чистка на кадри от "Позитано" 20

Първомайската чистка на шефката на БСП Корнелия Нинова миналата година е била само началото на поредица от свиване на щатните места в партията, научи Lupa.bg.

Само за първите 3 дни от новата година Нинова, чрез своите администратори, е "сурвакала" с изхвърляне поне трима души от ключови позиции, разкриха нашите източници. Но отново се заформя хипотеза за съдебни атаки срещу "Позитано" заради профилите на останалите без работа. Една от новоизхвърлените била от финансовия отдел на централата, майка на 2 малки деца, която току що се е върнала на работа. По КТ тя се ползва с правна защита до навършването на 3 години на детето. Голямото е на 5 годинки, уточняват източниците ни. 

Другият съкратен пък е мъж в предпенсионна възраст. На първи май миналата година Нинова се раздели с няколко души с такъв профил, които заведоха дела впоследствие срещу БСП. 

А третият e шефката на общинарите в Перник от групата на левицата Ралица Андреева, също загубила щатното си място на "Позитано". По наша информация и там се заформя бъдещ иск, заради устава на партията. Андреева е една от близки поддръжници на кмета Станислав Владимиров, когото Нинова също презира заради интензивната му комуникация с премиера Бойко Борисов в разгара на водната криза.

Очаква се позицията на пернишките социалисти да е подобна на тези от Пловдив, които снеха доверието си от целия Национален съвет, и лично от Нинова след изненадващото съобщение, че Георги Гергов е предложен за изключване не само от пленума, но и от структурите. А днес един след друг верните на ръководството депутати и партийци се надпреварваха един през друг да бранят въпросното решение и да обвиняват Гергов, че се държал като мутра.

По-предвидливите сред тях обаче замълчаха, предвид фактологията, водеща до начина, по който навремето Международният панаир в Пловдив бе овладян от Гергов... през 2006 г., когато министър на икономиката бе Румен Овчаров, а негов заместник - Корнелия Нинова.

Снимка: БГНЕС