Само в Lupa.bg: Нова измама със "зоните" за паркиране в София

Общество
19:10 - 04 Юни 2020
3581
Само в Lupa.bg: Нова измама със "зоните" за паркиране в София

Нова измама е пусната в ход в последните дни с платеното паркиране в София, алармираха потърпевши пред Lupa.bg. От няколко дни броят на поставените "скоби" върху колелата на леките автомобили е скочил главоломно заради проблеми с виртуалната система за плащане чрез мобилни телефони.

Пострадали от 30-левовата миза за махане на жълтото устройство като наказателна такса обаче твърдят, че сривовете са нарочни, а не случайни. Какво се случва?

Досега практиката на известяване при пращане на есемес за паркиране бе системата да връща "напомняне" 5 минути преди изтичането на електронното талонче. Сега обаче има 10-15, а понякога и дори 20-минутно забавяне. Така шофьорите забравят да изпратят ново съобщение и при опит да го сторят, след като са се сетили, е твърде късно и автомобилите им вече са заскобени.

Другата шашма е поставяне на наказателния фиш в секундата, в която водачите пускат есемеса.

Ужилени от нелоялните практики на Центъра за градска мобилност, чиито приходи са милиони левове, разказват, че има и трети сценарий - добросъвестен шофьор изпраща електронно талонче за 1 час, а е таксуван за 2, без да има нужда да ползва "зона" за толкова дълъг период от време.