Само в Lupa.bg: Нова Мата Хари върти на пръсти ПП

Таня Павлова оплела в мрежите си и Кирил Петков, и спортния министър Димитър Илиев

Ексклузивно
16:33 - 07 Февруари 2024
15361
Само в Lupa.bg: Нова Мата Хари върти на пръсти ПП

След фаталната, но останала неидентифицирана Мата Хари на Бойко Борисов, вече и от „Продължаваме промяната” може да се похвалят с подобен персонаж. Тя обаче си има и име, и лице – казва се Таня Павлова и е началник на кабинета на спортния министър.

Въпросната Таня успяла да завърти главата на Димитър Илиев, който оглавява ведомството, и на практика така подчинила цялото министерство на своята воля, научи Lupa.bg от служители там. „Тя не разбира нищо от нашата работа, но когато я попитаме – какво правиш тук въобще?, тя отговаря – „Как какво? Крася министерството”, разказаха потърпевши от немарливото й професионално отношение.

Вместо да се съсредоточи в работа, Таня взела на прицел спортния министър и не след дълго успяла да го съблазни. Аферата й обаче била разкрита от съпругата на Димитър Илиев – Преслава Илиева, която е бивша Мис Плеймейт. Последвал шумен скандал между двете дами. Интересното е, че той съвсем не бил първият, забъркан от Таня Павлова.

Димитър Илиев със съпругата си Преслава Илиева

Преди да стигне до Министерството на младежта и спорта, амбициозната Мата Хари била назначена за съветник на  Кирил Петков в Министерски съвет – когато съпредседателят на ПП беше премиер. 

„Всъщност, тя беше съветник с двойна употреба... Сама се хвалеше как с Киро се заключват в кабинета му”, спомнят си нейни бивши колеги.

В един прекрасен момент обаче фаворитката на Петков – Лена Бориславова - разбрала за тези забежки и побесняла, защото считала Таня за своя приятелка. В отговор на този флирт Лена разкарала Таня Павлова от Министерски съвет и я пратила да се подвизава като съветник в парламентарната група на ПП.

Кирил Петков обаче не вдига протекцията си от нея и на 9.06.2023 г. я праща в спортното министерство като началник на кабинета на Димитър Илиев.

Освен секс скандалите, които забъркала, Таня Павлова на практика работела на ръба на закона – тя имала трудов договор като началник на правния отдел в Софийския университет” и още един трудов договор в Министерството на младежта и спорта.

На първото работно място ходела по два часа на ден – но през последните три месеца не се вясвала въобще. В министерството пък работният й ден продължавал 6 часа. И от двете институции получавала пълна работна заплата.

Юристите в Спортната палата дори искали да инициират проверки срещу нея и да я дадат на КПКОНПИ. 

Таня Павлова пробива в ПП през ямболската листа, където е поставена под номер 3. Повече от очевидно е обаче, че нейният стремеж винаги е бил да бъде на първо място.