Само в Lupa.bg: Обществена поръчка за 10 млн. лева зад рокадата в ГДИН?

Става дума за доставка на хранителни продукти в затворите, догодина офертата набъбва на 20 милиона

Актуални новини
21:31 - 04 Юли 2019
12927
Само в Lupa.bg: Обществена поръчка за 10 млн. лева зад рокадата в ГДИН?

Апетитна обществена поръчка за храна в затворите на стойност 10 млн. лева е най-вероятната причина за светкавичното уволнение на шефа на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) Васил Миладинов. Офертите за нея се отварят утре, съобщиха за Lupa.bg. източници от правосъдното министерство.

Обществената поръчка е за 10 милиона, като догодина ще стане 20 милиона, допълниха от министерството на Данаил Кирилов.

Димитър Бонгалов, шеф на дирекцията "Национален превантивен механизъм и основни права и свободи на човека" към националния омбудсман Мая Манолова, похвали работата на Васил Миладинов.

„Познавам го още от времето, когато работеше в Шесто районно. Беше перфектният оперативен работник. После отиде в ГДИН, където също бе за пример. Учудващо е уволнението му в рамките на 3 часа. Не мога да разбера мъглявата мисъл на Данаил Кирилов за взетото решение. Той не посочва нито една основателна причина за освобождаването на Миладинов. Ако отстраняването е заради цените в лавката, то този проблем не е само на Миладинов, той е на държавата. Няма обществена поръчка за лавката, но такава няма и в министерство на отбраната”, коментира Бонгалов.

По думите му не е на хубаво през 2 години да се сменя шефът на затворите. Това говори не за личностен проблем, а за бъг в системата. Най-вероятно Миладинов ще обжалва уволняването си. Така са правили повечето директори в неговото положение. Може и да се съгласи да си тръгне на добра воля, за да получи високо обезщетение.