Синдикалисти: Кой поръча отстраняването на Васил Миладинов? (ДОКУМЕНТИ)

ССЗБ пита зам.-министъра на правосъдието Николай Проданов дали атаката срещу шефа на затворите е заради обществени поръчки?

Актуални новини
18:40 - 04 Юли 2019
13083
Синдикалисти: Кой поръча отстраняването на Васил Миладинов? (ДОКУМЕНТИ)

Синдикатът на служителите на затворите в България (ССЗБ) написа отворено писмо до ресорния зам.-министър на правосъдието Николай Проданов с въпрос кой стои зад атаката срещу шефа на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) Васил Миладинов.

Синдикалистите задават доста притеснителни въпроси като например дали зад поисканата му от правосъдния министър Данаил Кирилов оставка не стои политически мотив?

От текста научаваме още, че ССЗБ има съмнения относно мотивите за исканото отстраняване. Въпрос без отговор, засега , е и дали ресорният зам.-министър има личен или политически интерес от обществените поръчки в системата по реда на Закона за обществените поръчки и дали може да се очакват възложители извън Главна дирекция „Изпълнения на наказанията”?!

ССЗБ се интересува и от това дали Николай Проданов вече е поел ангажимент, сделка или поръчка за назначаването на нов точно определен директор на ГДИН.

Отново днес декларация до Данаил Кирилов и заместника му Николай Проданов пусна и Сдружение „Синдикат Охрана”, в което служителите изразяват своята тревога от безпринципния подход към работещите в ГДИН и специално към главен комисар Васил Миладинов.

Служителите под пагон са възмутени, че е директор на главна дирекция е уволнен без да е направена служебна проверка, без да има ясни мотиви и без да получи правото на защита или опровержение.