Само в Lupa.bg: Очаква ни критично слънчево затъмнение

Актуални новини
18:25 - 03 Юни 2021
13391
Само в Lupa.bg: Очаква ни критично слънчево затъмнение

На 10 юни предстои пръстеновидно слънчево затъмнение. То ще е на 20 градуса в знака Близнаци в съвпад с ретроградния Меркурий и в неблагоприятен аспект с Нептун в Риби, обяви астроложката Марги Паскалева, която изготвя хороскопи за Lupa.bg.

По думите й по-специфичното на това затъмнение е не само неблагоприятният аспект на затъмнението с Нептун в Риби и квадратурата между Сатурн и Уран, но и опасният аспект опозиция на Марс в Рак с Плутон в Козирог. "За това затъмнение съм писала своята прогноза още през 2014 година в личния ми блог. Затъмнението създава опасност в световен план за нова вълна от инфекции /Близнаци управлява белите дробове, а Нептун – инфекциите/, появата на нови идеологии и опасни религиозни секти, тайни заговори, атентати, протести и стачки, фалити на транспортни фирми, изригване на вулкани, наводнения и други тежки природни катаклизми, екологични катастрофи, използване на химически оръжия за масово поразяване или появата на нови инфекции. Дано най-лошите сценарии не се осъществят, но при всички случаи ще има опасности в световен план. Силно засегнати ще бъдат Северна Америка, северните части на Южна Америка, Канада, Гренландия, северните части на Европа и Азия около датата на затъмнението и след него. По-критични са дните 10, 13, 14, 17, 20, 21, 25, 26 и 27 юни; на 3 и 4 юли до около средата на месеца", казва Паскалева.

Квадратурата между ретроградния Меркурий в Близнаци и Нептун в Риби ще внесе сериозни обърквания в мисловния процес и общуването, психози, измами, фалшификации, загуба на информация, отравяния и т.н.

Може да очакваме забавяне и отлагане на полети, ограничения на пътуванията, прекъсване и нарушения в телефонните и интернет връзките, проблеми с електричеството и прекъсвания на тока, авария в атомна централа. Знакът Близнаци в медицинската астрология се свързва с белите дробове, дишането, нервната система и мисловния процес. Нептун има връзка с отравянията, инфекциите, психичните отклонения, с наводненията. Но най-лошото в това затъмнение, което в световен план е много опасно за тежки природни катаклизми, е опозицията между Марс в Рак и Плутон в Козирог. В най-негативното си проявление тази опозиция създава опасност от изригване на вулкан, тежко земетресение и още по-тежки последствия за големи групи от хора. Марс е във воден знак, а Плутон в земен и едно мощно земетресение може да провокира не само цунами по крайбрежията, но и потъване на острови.
В личен план затъмнението има по-неблагоприятно влияние в деня на затъмнението и през следващите няколко месеца за родените между 8 и 12 юни Близнаци, между 8 и 12 март Риби, между 10 и 14 септември Деви, между 10 и 14 декември Стрелци. А опозицията между Марс в Рак и Плутон в Козирог може да засегне и някои от родените през трета декада на Овен, Рак, Везни и Козирог.

От тези представители се изисква повишено внимание в здравословен план както за тях самите, така и за техните най-близки. Нептун има силна връзка с инфекциите, с измамите и разочарованията в отношенията, с тайните, със зависимостите и отравянията. Възможни са излизане наяве на тайни, предателство от приятели и други хора, на които са имали до момента доверие, грижи с роднини, трудно диагностициране на заболявания. Избягвайте всякакви пътувания (включително по вода), психическо и физическо натоварване както на 10 юни, така и до средата на месец юли. По-положително влияние ще окаже това затъмнение през следващите месеци на родените между 8 и 12 април Овни, между 10 и 14 август Лъвове, между 11 и 15 октомври Везни, между 6 и 10 февруари Водолеи. И все пак, не забравяйте, че това са общи прогнози. Затъмненията имат най-силно влияние в световен план, но всички ние сме изключително зависими от глобалните процеси.