Само в Lupa.bg: Опашките за ваксини надвиха чакането пред машините за гласуване

Общество
19:45 - 14 Ноември 2021
3139
Само в Lupa.bg: Опашките за ваксини надвиха чакането пред машините за гласуване

Опашките за ваксини в София надвиха чакането пред секциите за вота 2 в 1, установи проверка на Lupa.bg. Стотици щурмуваха пунктовете за имунизация - навън и в моловете в столицата, като предпочетоха хубавото време, за да се защитят срещу усложнения от ковид, отколкото да гласуват за народни представители и президент. 

След като през седмицата ваксинацията отново започна да буксува в цялата страна, въпреки ежедневните данни за по над 150 починали от коварната инфекция, през уикенда от щаба коментират, че има подем на желаещите. 

Новият ръст на "откачилите" се от конспиративните теории за разработването на четирите прилагани у нас препарати за защита срещу хоспитализация и смърт идва на фона на изборните резултати, сочещи вероятно представителство в следващия състав на Народното събрание на ултрарусофилската партия "Възраждане" на Костадин Костадинов, която от началото на пандемията води агресивна антиваксърска пропаганда.

Последно Костадинов обяви, че все пак "ковид съществува", но отново го сравни с инфлуенца, въпреки смъртността от над 5% по нашите ширини и атакува въвеждането на всякакви противоепидемични мерки. 

Снимка на журналиста Георги Неделчев