Само в Lupa.bg: От БНР пламва нова Студена война за изборите

Политика
15:40 - 21 Септември 2020
6726
Само в Lupa.bg: От БНР пламва нова Студена война за изборите

БНР неволно се превърна в арена на опасен политически сблъсък на русофили и американофили, сочи справка на Lupa.bg. Вчера при представянето на партията си "Републиканци за България" бившият зам.-лидер на ГЕРБ Цветан Цветанов изкара на преден план бивша шефка в радиото. Става въпрос за неговата дясна ръка в Евро-атлантичски център за сигурност Екатерина Борисова, която привлече миналата година заедно с добрия приятел на ТВ продуцента Нико Тупарев - Виктор Серафимов. 

Борисова бе член на Управителния съвет на обществената медия цели 3 години, като още тогава по време на мандата й се зародиха съмнения, че е "парашутист" и че е вкарана "по втория начин" на бул. "Драган Цанков". Към днешна дата и двамата със Серафимов са част от бъдещата партия на Цветанов, чието учредяване предстои идния уикенд. 

По-любипитното е, че именно БНР става арена за битки между американофили, каквито декларират да са новопартийците на Цветанов, и русофили - в контекста на заявките от вчера, че и Национално движение "Русофили" начело с разследвания за шпионаж Николай Малинов, ще се превърне в политическа сила. На тях симпатизира пък дългогодишният водещ на радиото Петър Волгин, който редовно засипва ефира с открита пропаганда на Кремъл. И включително днес направи реклама в ефира на "Хоризонт" чрез дипломата и анализатор Валентин Радомирски за биографията на един от най-успешните съветски шпиони Рихард Зорге.

Така може да се окаже, че за следващите парламентарни избори общественици и журналисти ще се борят едни срещу други фронтоваци на БНР и БНТ, без дори медиите да са "усетили" как са били въвлечени в модерната медийна Студена война. Отделна е темата за съдбата на журналиста Горан Благоев, който също се озова в челните редици на Цветанов.