Само в Lupa.bg: От "Дондуков" 2 рекетирали БСП

Актуални новини
15:10 - 25 Януари 2021
6873
Само в Lupa.bg: От "Дондуков" 2 рекетирали БСП

Бомбата, която председателят на Старатегическия съвет към президента Александър Маринов пусна уж между другото в неделя, е съвсем целенасочена и преднамерена, установи Lupa.bg. Вчера пред БНР той обяви, че Румен Радев може да се кандидатира за втори президентски мандат и без БСП.

"Логично е президентът Румен Радев да се кандидатира за втори мандат и смятам, че ще го направи. Той доказа, че в България политика може да се прави по друг начин. Когато имаш такава подкрепа от гражданите, не означава, че издигането трябва да се прави партия или някаква друг политическа организация. Това са различни неща", бяха точните му думи пред националното радио.

Тази реплика обаче хвърлила в смут „Позитано” 20. Хората на Корнелия Нинова в БСП са останали в недоумение защо Маринов подхваща темата цели девет месеца преди изборите.

„В Изпълнителното бюро на партията въобще не е подхващана тази тема, сега на фокус са парламентарните избори, чак след вота за Народно събрание ще решаваме как да действаме за президентската битка”, коментираха пред Lupa.bg социалисти.

В столетницата останали озадачени от думите на Александър Маринов, защото с последните си публични изяви и Румен Радев, и Корнелия Нинова демонстрираха, че са заровили томахавките в името на изборната победа. 

„Разглеждам казаното от Сашо Маринов като вид рекет спрямо БСП -  един вид: Вие какво се бавите с подкрепата за президента, Радев може да се справи и сам, без вас, затова побързайте с номинацията”, интерпретира репликата виден социалист.

Той обясни, че ако БСП все пак реши да заложи на нов играч за президентските избори, тогава ще попадне в капан. „Ако издигнем друг кандидат-президент, различен от Радев, ще разполовим левия вот и ще ни обвинят, че подаряваме победата на ГЕРБ!”, коментираха червените.