Само в Lupa.bg: От ВМРО натискали военните заводи да гласуват за тях

Политика
12:45 - 08 Март 2021
6871
Само в Lupa.bg: От ВМРО натискали военните заводи да гласуват за тях

Като изключително брутални се очертават предстоящите парламентарни избори. Пипалата на българските политици се разпростряха и върху военните заводи, алармираха пред Lupa.bg вътрешни хора от „Арсенал”. Те се оплакаха, че при тях редовно обикаляли емисари на ВМРО, които ги натискали да гласуват за партията на Красимир Каракачанов.

Най-потърпевш бил военният завод в Казанлък, но и другите военни заводи в страната имали същия проблем. Работници от две предприятия в Русе, свързани с Военно-промишления комплекс, също били притеснени от натиска да гласуват за ВМРО.

„Нали си давате сметка, че военните предприятия са с доста работници. Това не е някое „ЕТ” с 20-30 човека. В „Арсенал” например работи половината Казанлък в него!”, коментираха потърпевши.

Според слуховете, достигнали до Lupa.bg, въпросните емисари директно искали и пари.

„Както се казва, борбата е безмилостно жестока. Освен, че ги натискат да гласуват за определена партия, искали от заводите и огромни суми пари. Знаете, че това е един затворен бизнес. В някои от поръчките на военните заводи има нередни неща и, който трябва, си е събрал доказателствата за това. На тая база сега ги цакат. Това си е чисто изнудване”, разказа служител от Министерството на отбраната.

Той обясни, че за всички класифицирани специални поръчки се изисква одобрение от ВКР за благонадеждност на изпълнителя. „Тези одобрения са абсолютно субективни и не подлежат на никакъв контрол ни от съд, ни от никой. А като не получиш положителен доклад от тях, изобщо не те допускат”, вметна той.