Само в lupa.bg: Отцеубиецът Антон посягал и на кучета, преди да погуби баща си

Новини
23:15 - 26 Февруари 2021
1347
Само в lupa.bg: Отцеубиецът Антон посягал и на кучета, преди да погуби баща си

Отцеубиецът от Пловдив Антон Малаков е тормозил и кучета, преди да посегне на баща си Георги. Лупа бг научи, че психично болният мъж е ритал улични псета, прибирайки се към дома.

Кучетата явно усещали психичните проблеми и злобата в мъжа и редовно го лаели. Често Антон ги е ритал, удрял с пръчки и целил с камъни, разказват съседи.

Очаква се психологическа експертиза,от която да стане ясно дали прокурорите ще мога да водят дело срещу убиеца.

53-годишният Антон Малаков, който погуби баща си Георги в жилището им в центъра на Пловдив, страда от шизофрения и се води на отчет в Центъра за психично здраве.

Пред ченгетата, дошли на мястото на бруталното убийство, се държал неадекватно, заявил , чене помни нищо, разказаха съседи. 

Все още не е ясно кога точно е извършено бруталното убийство, но един от приятелите на жертвата, който живее в същата кооперация, многократно го е търсил по телефона.

Синът вдигал слушалката и казвал, че баща му не се чувства добре и не може да говори. 

Съседът се усъмнил и подал сигнал в следобедните часове вчера. Около 15 часа на мястото пристигнала линейка. На пода в една от статите на жилище на третия етаж намерили дядото в безпомощно състояние. Около него имало следи от кръв, входната врата била отключена.Установили, че жертвата била налагана по главата с твърд предмет.

Съседите разказаха, че малко след като на адреса пристигнали полиция и линейка, се появил и сина.

Всички видяли, че има следи от кръв по блузата, с която е облечен, което подсказвало, че има общо с бруталното убийство.

Убитият Георги Малаков има общо три деца – Антон, друг син и дъщеря. Дъщерята живее от дълги години в чужбина, а другият син не поддържа отношения с болния си от шизофрения брат. 

Съседи са категорични, че това не е първият път, в който Антон посяга брутално на баща си.

Тогава веднага е бил настанен в Центъра за психично здраве. След известно време е пуснат, но грозните сцени не свършили.