Само в Lupa.bg: Откраднаха флага на Министерството на отбраната

Крими
19:03 - 22 Април 2019
2667
Само в Lupa.bg: Откраднаха флага на Министерството на отбраната

Случи се немислимото – наглец открадна националния трибагреник, който се вее пред парадния вход на Министерството на отбраната на ул. „Дякон Игнатий“ № 3 в самото сърце на София, току до Народния театър „Иван Вазов”.

Кощуството станало преди няколко седмици, алармира информатор на Lupa.bg от Военна полиция, в чийто правомощия е охраната на военното министерство. За кражбата има подаден сигнал и в СДВР. Районът на МО и Народния театър попада в обсега на Пето РПУ, установи проверката ни.

„Конфузната ситуация се прикрива добре, защото ако може да гепят флага на военното ведомство, значи държавата се е предала“, коментира информаторът ни под пагон. Тъжното е, че трибагреникът, който се вее редом до знамената на НАТО и на Европейския съюз, изчезнал въпреки охраната на Военна полиция и напук на видеонаблюдението, с което е опасана сградата, ядосва се източникът ни.

След издънката липсващият национален символ набързо е възстановен. Според чл. 108, ал.1 от Наказателния кодекс „който по какъвто и да е начин опетни герба, знамето или химна на Република България, или знамето или химна на Европейския съюз, се наказва с лишаване от свобода до две години или с глоба до три хиляди лева“.

Снимки: Агнес Методиева