Само в Lupa.bg: Отлюспеният Николай Дренчев изгонил акад. Петър Иванов от „ Възраждане”

Изританият секретар на партията направил брат си Димо депутат, а жена му общинар

Политика
17:00 - 20 Февруари 2024
4262
Само в Lupa.bg: Отлюспеният Николай Дренчев изгонил акад. Петър Иванов от „Възраждане”

Независимият вече депутат Николай Дренчев трябваше да бъде изгонен от "Възраждане" много отдавна. Има хора, които са си токсични сами по себе си, те просто увреждат обстоятелствата, отношенията, идеите, и всичко, около тях. Това заяви пред Lupa.bg директорът на Демографския институт към Българска академия на науките и изкуствата (БАНИ) акад. Петър Иванов по повод изключването на Николай Дренчев заедно с Иво Русчев и Александър Арангелов от парламентарната група на „Възраждане“ на 9 февруари.

 Акад. Петър Иванов

„Бях издигнат от "Възраждане" за кандидат-кмет на Русе на  изборите през 2015 г., на които русенските възрожденци се представихме твърде успешно, може би най-успешно в областните градове тогава, вкарахме съветник в Русе, имахме кмет в кметство, и т.н. А този Николай Дренчев и неговите хора в София въобще не участваха в тези избори, пък на следващите през 2019 г. се издъниха напълно, нито един съветник в столицата, по-малко гласове даже от Десито Иванчева, която участваше от затвора.

Независимо от това, или поради това, лейтенант Дренчев, секретар на партията, за мое голямо учудване и огромна обида, обяви в медиите, че ме маха, сменя ме, мен във "Възраждане" - Русе, и на мое място поставя в русенската листа някоя си Ченалова от Стара Загора. Напуснах огорчен "Възраждане", Дренчев, сконфузен и гузен, дойде в Русе, у дома, да ме моли на колене да се върна, бил сбъркал, не съм го бил разбрал, не било тъй, друго искал да каже и т.н. Блокирах го. Тогава осъзнах що за човек е, що за предател е. Казах на Костадин: "Косьо, днес мен, утре теб". И така стана”, спомня си акад. Петър Иванов.

„Наскоро се случи и това, което го предсказах на Костадинов преди 5 години: лейтенант Дренчев, скришом, тихомълком, по терлици премина към щедрите политически противници, към ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС, колабориране с тях, предателство, и шетане по офисите, по бизнес клубовете и из партийните щабове. После лейтенантът започна хулене и оплюване на "Възраждане" с особената злост на пренебрегван още от детството човек с логопедичен дефект”, посочи ученият.

"Дренчев започна да провижда собственото си месианство, собствената си уникалност, величие, вижда се ангел с бели крила, национален борец срещу корупцията, на 14.02.2024 г. пише сигнал срещу "Възраждане", и срещу себе си, до Главния прокурор, казва в "Новини 24/7", че няма кой да го спре "да работи за богатството на народа, за богатството на хората", вижда се и се самосъжалява като свят мъченик в концлагер на о-в Белене, а Костадинов е един нищо и никакъв загубен "ютубър от Добрич", който е "честолюбив и побеснял".  

Акад. Петър Иванов разказва как е започнала партийната кариера на Дренчев:

„Николай Дренчев е от Добрич, мести се в София, на 18 години отива във ВВУ Долна Митрополия да става летец, учи 6 години, до 1991 г., постъпва като лейтенант в армията, и я напуска само след 1 година, почва частен бизнес, после твърди, че "през 2009 г. е изнудван от ЧЕЗ да построи и да им подари подстанция на стойност 8 млн. лв, търси подкрепа от Костадин Костадинов, и я получава, почва и партийна кариера при него, един от многото покрай него, пласира тутакси на високи позиции в партията брат си Димо, той е строител, дограмаджия, Димо става депутат от Перник, пласира жена си Красимира, тя става горд съветник във Враца, пласира роднини, сватове, приятели, комшии и комшийки. Успоредно с партийното строителство и с партийното устройване движи бизнеса, печели пари, сам депутатства в три Парламента”.