Само в Lupa.bg: Отпада ли гаранцията за новите мотриси след аварията на метрото?

У нас
22:45 - 27 Януари 2021
4306
Само в Lupa.bg: Отпада ли гаранцията за новите мотриси след аварията на метрото?

Слух, че гаранцията на чисто новите мотриси за движение по третия лъч на метрото в София отпада след нечуваното пропадане на релсите преди седмица, се завъртя из коридорите на "Московска" 33, научи Lupa.bg.

Малко след аварията от опозицията пуснали информация, че заради деформирането на траверсите по метродиаметъра от компанията производител ще настояват за предоговарянето на условията за поддръжка на колите "Inspiro" и така Столичната община щяла сама да си плаща за всички дефекти, които биха възникнали в следващите години по тях, а не както е разписано - с гаранция, осигурена от германците. 

Репортер на Lupa.bg обаче разкри, че "Сименс" и столичният кмет Йорданка Фандъкова са влезли в незабавна комуникация след пропадането и до такава крайна мярка няма да се стигне. Тя е уверила концерна, че аварията под станция "Хаджи Димитър", предизвикана от плаващите пясъци, не е повредила в деня на затварянето на лъча нито една мотриса. 

А официалният отговор на "Сименс" до нас е следният: 

"Смятаме, че случилото се с метрото в София има общо с конструкцията на самото метро, но не и с подвижния състав, който сме осигурили. Затова и нямаме намерение да променяме плановете си за работа със Столичната община", уверява говорителката Силке Потебом.