Само в Lupa.bg: Отроче на Мая Манолова краде хората на Слави (СНИМКИ)

Тихомир Василев гради партията си в Пазарджик върху разпадналата се ИТН

Политика
14:53 - 08 Февруари 2023
10289
Само в Lupa.bg: Отроче на Мая Манолова краде хората на Слави (СНИМКИ)

Люспа на Мая Манолова се стяга за самостоятелен рейд в голямата политика. Или поне така му се иска на Тихомир Василев, който натрупа точки покрай протестите срещу ГЕРБ през 2020-а дотам, че влезе в екипа на Мая Манолова и дори бе неин кандидат-депутат, научи Lupa.bg.

Очевидно заварката се е пречупила, защото през ноември 2022-а Тихомир Василев превърна своето гражданско движение „Български глас“ в партия, с която ще опита да отчупи парче от баницата на местните избори през октомври, обясни източникът на Lupa.bg.

Само преди дни протестърът е забелязан в Пазарджик. Тихомир Василев и хора от екипа му провели срещи с интересни хора както в града, така и в няколко други селища от региона. Пред местните бившият верен паж на Мая Ма се похвалил, че целта му била да се постигне сериозна организация и структура, която да се бори на следващите избори за местна власт.

Според запознати Василев се напъвал да участва дори на предсрочните парламентарни избори на 2 април. Лидерът на „Български глас” е забелязан да говори с разочаровани от ПП, БСП и ИТН, които вероятно ще се опита да ги привлече към своята партия. В Пазарджик разправят, че Тихомир щял да привлече цялата структура на „Има такъв народ“ на Слави Трифонов, която в града край Марица мина в отвъдното още през есента на 2021 г.

Любопитен щрих е, че новият мераклия за власт е един от учредителите на партия „Български възход“. Неговото сдружение „Български глас“, което през ноември 2022-а се учреди като партия, бе обявено за официален партньор на бившия служебен премиер Стефан Янев.

И нещо прозаично - Тихомир Валериев Василев е криминално проявен по чл. 172 б от Наказателния кодекс за търговия със стоки ментета на известни търговски марки, а наказанието предвижда 5 години затвор и 5000 лева глоба. Василев е бил задържан през 2019 г. в столичния квартал „Люлин“ да продава фалшиви стоки на популярни марки като „Гучи“, „Версаче“ и „Долче и Габана“.