Само в Lupa.bg: Пачки хвърчат из родния футбол, Гонзо е тотален фаворит!

Михаил Касабов е готов да предложи вицепрезидентски пост на Стилиян Петров, ако спечели

Спорт
13:10 - 08 Март 2024
26044
Само в Lupa.bg: Пачки хвърчат из родния футбол, Гонзо е тотален фаворит!

Седмица преди конгреса на БФС, на който трябва да бъде избран нов президент на централата, вълненията продължават. И няма как да е иначе, ако не се появи един нов фаворит за поста - Георги Иванов - Гонзо. Вече лобизмът за бившия нападател на Левски е засилен до такава степен, че куфарчета с пари се разнасят из родните клубове, за да дадат своя глас до служителя на БФС, научи Lupa.bg.

Според мнозина, гравитиращи около кулоарите в Бояна, до преди дни прогнозираха, че Михаил Касабов ще оглави родния футбол, но нещата рязко се промениха. Самият Касабов не е приел нещата на сериозно и участва в играта заради натиска.

Димитър Бербатов, колкото и да обикаля за срещи по села и паланки, едва ли има големите шансове, които имаше преди няколко месеца. Голмайстор №1 в историята на националния отбор постоянно говори за планове, програми и стратегии, но всеобщото мнение е, че той едва ли ще успее и този път да спечели битката за президентския пост. Най-сигурните индикации са тези, че доста от неговите критици, а и доскорошни поддръжници, споделят, че най-удачният избор е Стилиян Петров, който е от щаба на Бербатов. Но Стенли не се появява толкова често заедно с бившия си съотборник в ЦСКА, което е сигнална лампичка.

Евентуално, ако Михаил Касабов успее да надделее в неравната битка за властта в БФС, той е споделил пред свои хора, че е готов да даде вицепрезидентски пост на Стилиян Петров, който да започне да навлиза плавно в нещата и да го наследи на поста, научи от свои източници Lupa.bg.

Въпросът е дали самият Петров би приел такава покана и да напусне щаба на Бербатов, което ще е равносилно на предателството, което извърши Георги Градев. Самият юрист също се кандидатира за президентския пост, а на няколко пъти сподели в интервюта, че Стилиян Петров е единственият и достоен за тази позиция, но... той не се е кандидатирал.

Индикациите, че седем дни преди конгреса, който отново ще бъде "на тъмно", фаворит е Георги Иванов, са прогнозите на букмейкърите. А те рядко бъркат. От доста време различните заложни къщи предлагат вече опции за политически избори, раждания на бебета в кралски семейства, както и дори в кой град ще е най-топло.

Според водещите букмейкъри в България към днешна дата Гонзо е с най-големи шансове да стане президент, а ставката е 1.80. Преднината му е малка пред Бербатов, който е с 1.90, но преди това разликата беше огромна, а Иванов дори не беше в сметките.

На трета позиция идва Михаил Касабов с коефициент 3.00, който владее немски и английски, а от доста време е в кашата "български футбол".