Само в Lupa.bg: Паркираха лимузината на посланика на Мароко като в пустиня

Общество
14:25 - 31 Декември 2019
4700
Само в Lupa.bg: Паркираха лимузината на посланика на Мароко като в пустиня

Мерцедесът на мароканския посланик Закиа Ел Мидауи се озова в неприятен предпразничен скандал в центъра на София. Сигнал за нарушение на правилата за движение по пътищата у нас получи редакцията на Lupa.bg преди обяд, допълнен от снимка на луксозното возило с дипломатическите номера.

От кадъра се вижда, че лимузината е паркирана в разрез със закона и правилника пред известен хипермаркет точно на захода на автомобилите, като пречи на нормалното маневриране. В социалните мрежи фотосът бе светкавично разпространен и шофьорът на колата с номер "4000" отнесе куп псувни. 

Реакцията на Нейно превъзходителство обаче бе светкавична. "И двамата водачи на автомобила са български граждани и са наясно с правилата за движение, така че действително трябва да уважават законите и да не допускат такова поведение на пътя", отговориха пред медията ни от канцеларията на посланика на Кралство Мароко. 

А самият шофьор на колата се свърза с Lupa.bg, като посочи, че искрено съжалява за необмислената си постъпка, както и че е затруднил останалите си колеги на паркинга. "Извинявам се, не бях прав. Но единственото, с което не съгласен, е да се обръща чистачката на автомобила, както и да се намира храчка върху предното стъкло. Все пак това е дипломатическа кола", коментира той и сподели, че посланик Ел Мидауи лично го е смъмрила.