Само в Lupa.bg: Партия "Величие" кръстена на бабата на Ивелин Михайлов - Величка

Старата жена отглежда бъдещия партиен водач, след като родителите му го зарязват

Политика
17:00 - 13 Юни 2024
6763
Само в Lupa.bg: Партия "Величие" кръстена на бабата на Ивелин Михайлов - Величка

Водачът на политическата сензация и най-нова сила в родния парламент -партия "Величие" - Ивелин Михайлов, крие тежко детство зад вечната си усмивка. Идеологът на "Историческия парк" е отгледан от баба си, след като родителите му го зарязват и до днес твърди, че се е превърнал в личност благодарение на всеотдайността на възрастната жена.

И още нещо твърде интересно - избирателите могат да не търсят метафора в името на партията. "Величие" всъщност е кръстена на въпросната баба - Величка, за което Ивелин настоявал до последно пред партньора си подп. Николай Марков, на когото подобно име се струвало твърде инфантилно.

Иначе родителите на Ивелин се развеждат, когато той е само на 5 и грижата върху детето пада върху бабата и дядото на момчето в Горна Оряховица. Старецът обаче е алкохолик, който тормози и детето, и половинката си.

Въпреки това Величка, която се грижи и за психично болната леля на Михайлов, успява да го дари с любов и възпитание. Макар и в сурови условия, бъдещият политик се научава да чете и пише на 5 годинки. До днес пази любовта си към книгите, а любима му е "Синовете на Великата мечка".

Което означава, че го очаква добро бъдеще на новото поприще, защото романчетата за индианци изведоха един друг политик до върха в държавата и го държат там с десетилетия.