Само в Lupa.bg: Партията на Цветанов се настани в ТВ-студиото на фалиралата BIT

Актуални новини
11:30 - 28 Септември 2020
4138
Само в Lupa.bg: Партията на Цветанов се настани в ТВ-студиото на фалиралата BIT

Новата партия на Цветан Цветанов "Републиканци за България" се е настанила в бившите телевизионни студия на загиналата телевизия Би Ай Ти, научи Lupa.bg. От учредителната декларация, приета с единодушие вчера от над 1100 членове на новия политически субект, става ясно, че централата на екс МВР шефа е в столичния "Студентски град", в непосредствена близост до УНСС. 

Въпреки че точният адрес е бул. "Осми декември" 13, всъщност сградата се намира на пряка от него. Там още стоят налепени стикерите и паната на BIT, чийто лиценз бе заличен от СЕМ миналата година. По наша информация цялата кооперация е собственост на емигрантите братя Вълневи, които са я предоставили засега безвъзмездно за партийната дейност на Цветанов. Същото се случило и с тяхно имущество в страната, което сега щяло да се ползва за клубове на "РзБ".

Би Ай Ти бе насочена към българите, живеещи зад граница, но не просъществува дълго. Само 3 години след старта й и въпреки че привлече знакови лица на българската журналистика, включително звездата от Си Ен Ен Ралица Василева, през 2018-а г. каналът се озова в ръцете на други собственици и рестартът, обещан тогава, така и не се случи и телевизията фалира. 

Павел и Румен Вълневи са едни от най-успешните бизнесмени в Чикаго, но въпреки огромния транспортен капитал, те не успяха да се задържат на родна земя с медийния проект.

Вчера Павел стана заместник на Цветанов и както се говори, ще обикаля с него страната за предизборната кампания.