Само в Lupa.bg: Първата дама натиска Радев да даде мандата на ДБ

Десислава Радева е дългогодишен избирател на десницата

Политика
13:10 - 09 Януари 2023
6855
Само в Lupa.bg: Първата дама натиска Радев да даде мандата на ДБ

Първата дама Десислава Радева от повече от месец моли държавния глава Румен Радев, в случай, че се стигне до разиграване на третия мандат в рамките на конституционната процедура за съставяне на редовно правителство, президентът да го връчи не на БСП а на Демократична България, разкриха ексклузивно източници на Lupa.bg на "Дондуков" 2. 

Радева е известна като дългогодишен симпатизант на десницата, въпреки че откакто съпругът й встъпи в длъжност в президентството, не е позволявала да се разкрие тайната на вота й, нито дори е намеквала за кого обичайно гласува. 

По наша информация обаче Деси Радева категорично смятала, че само с папка в ръцете на Христо Иванов и ген. Атанас Атанасов можело да се стигне до реализирането на редовен кабинет, дори в рамките на плаващо парламентарно мнозинство. 

В същото време обаче съветници на президента упорито го убеждавали отново да заложи на БСП, този път като опит за отмъщение на шефката на социалистите Корнелия Нинова. Идеята била тя отново да се провали в опитите да намери консенсус за правителство и така поредният провал и нескончаемата спирала от избори да бъдат хвърлени като отговорност именно на нейните плещи. 

Засега сценарий, при който Радев да връчи третия проучвателен мандат на "Български възход" на Стефан Янев, бил най-слабо вероятен, коментират още източниците ни.