Само в Lupa.bg: Патриотите си издействали 7 места от Борисов

Актуални новини
12:40 - 15 Януари 2021
8422
Само в Lupa.bg: Патриотите си издействали 7 места от Борисов

Политическата сделка между "патриотите" и Бойко Борисов е факт. До Lupa.bg достигна информация, че след тежки преговори лидерът на ГЕРБ им е отпуснал седем сигурни депутатски места за следващото Народно събрание. 

Точно преди един месец Lupa.bg съобщи, че между лидерите на „Обединени патриоти” и ГЕРБ текат тежки предизборни пазарлъци за обща листа на предстоящия вот през пролетта. Хората на Каракачанов и Валери Симеонов настоявали пред Бойко Борисов да получат 20 избираеми места, той обаче бил категоричен, че могат да се надяват само на 7.

В крайна сметка премиерът постигнал своето. Сделката обаче налагала „патриотите” да се съобразяват с някои претенции на Борисов.

Според слуховете именно заради неофициалното споразумение между тях никой от „Обединени патриоти” не отиде на консултациите при президента за предстоящите парламентарни избори.

„Бащицата им е дал 7 места и им е казал да слушкат и да мълчат! Затова и не са отишли при Радев”, довери пред Lupa.bg вътрешен човек.

В понеделник патриотите се сопнаха и отказаха да приемат поканата на Румен Радев с мотива, че той е показал пренебрежително отношение към парламентарните партии у нас, започвайки срещите си със съмнителни политически субекти като „Възраждане”. По наша информация обаче това бил жест към Борисов, който отдавна води открита война с президента Румен Радев.

Около политическото бъдеще на патриотите има още една интрига. Независимо какво и с кого се договарят, накрая плановете им могат да се окажат сметки без кръчмар.

"Те могат да искат много неща, но като гледам настъплението на либералите от САЩ, може и без 7 места да останат! Защото либералите са против националистите", коментира пред Lupa.bg бивш депутат.