Само в Lupa.bg: Петков и Василев щурмуват властта с партия СЕК?

Политика
13:10 - 15 Септември 2021
69622
Само в Lupa.bg: Петков и Василев щурмуват властта с партия СЕК?

Любимците в служебния кабинет на Румен Радев – Кирил Петков и Асен Василев, ще щурмуват голямата политика с партия „Средна европейска класа”(СЕК). Това твърди пред Lupa.bg източник от обкръжението на тандема, който отпада от новото служебно правителство заради амбициите да продължи промяната с нова роля - като партийни лидери.

До момента се смяташе, че ракета-носител на Петков и Василев ще е партия „МИР”. По този повод преди дни председателят й Симеон Славчев заяви, че ПП „МИР” е нова партия, в която членуват „честни и почтени българи”.

Сега, обаче, има смяна на стратегията – дуетът планирал да влезе в сериозната игра през партия СЕК на Константин Бачийски и Георги Манев, който играе ролята на председател. СЕК-овете сами се предложили на новите народни любимци, уточни нашият източник.

Константин Бачийски е общински съветник в Бургас от "Средна европейска класа"

„Ще стане типично по български – успешните министри, които показаха, че могат и знаят, ще пропаднат с тази ракета-носител. СЕК буквално ще закопае Кирил Петков и Асен Василев. На последните избори бяха в коалиция с ПП „КОЙ” на Светлозар Съев, но в последния момент се отказаха и пристанаха на Петър Москов и „КОД”.

Георги Манев е председател на СЕК

Бачийски, който е общинар в Бургас, даже завлече Съев с пари, не му е върнал депозита за участие. Старейшината ходи да уговаря партиите да им попълва квотите за вота Турция, взима по 60-70 хиляди лева, но не плаща на хората си”, твърди информаторът на Lupa.bg.

По негови данни шефовете на СЕК прибират по 250-300 лева за член на СИК в южната ни съседка.

„На изборите през април Бачийски игра за „патриотите”, през юли – за Мая Манолова и Слави Трифонов. Ако Кирил Петков и Асен Василев се доверят на СЕК, провалът им е сигурен, дано се освестят навреме”, завърши източникът на Lupa.bg.