Само в Lupa.bg: Петзвездният "Хаят" посреща първи гости на народни цени (СНИМКИ)

Икономика
12:45 - 01 Септември 2020
8276
Само в Lupa.bg: Петзвездният "Хаят" посреща първи гости на народни цени (СНИМКИ)

10 години след първата копка сърцето на София при паметника на Васил Левски най-накрая придоби европейски вид и разрушената фасада на бившия хотел и кино "Сердика" вече не боде очите на столичани. Днес е официалното откриване на петзвездният "Хаят реджънски", който посреща първите си бизнес гости. Заради пандемията от COVID-19 обаче те се броят на пръсти, а отстъпките за настаняване там са огромни, сочи проверка на Lupa.bg.

Готви се разследване и на придобитото тротоарно право на хотела

Само срещу 132 евро (264 лева) там може да отседнат двама души, при положение, че средните цени на хотелите в София с категоризация до 4 звезди не падат под 100-150 лева на нощ, без да предлагат лукса под чикагски лиценз. 


За да се насладите на този лукс, трябва да се бръкнете със 132 евро

И въпреки промоционалните цени, заразата пречи на гостите да се възползват от всички екстри, предлагани от българската компания - управител на хотела. Затворени до второ нареждане остават спа клубът, единият бар и единият ресторант, а вместо това гостите получават ваучери за консумация в другия от по 50 лева на ден. Любопитният детайл е, че той е кръстен "Революционерът" и въпреки в менюто да е вложен ликът на Апостола на свободата, хайдушки мезета и шопски салата няма. Единственият български вкус, който се предлага, е киселото ни мляко срещу "скромната" сума от 6 лева за 120 грама, разкри още нашата проверка. 

Иначе още преди отварянето "Хаят" в София попадна в окото на протестните действия. По информация на Lupa.bg след като вчера лидерът на "Да, България" Христо Иванов обяви, че "Тера тур", управляваща бижуто в столицата и сочена за компания на бизнесмена Валентин Златев, имала неясно финансиране и плащане на данъци за хотела, пиарът екипът на хотела е заседавал кризисно до полунощ и се очаква още днес или утре да разкрие всички документи за строителството му.